Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Βραδιά όπερας στην πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο Ιθώμης

IMG_0364-1024x768


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά όπερας στην πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας, στην Τοπική Κοινότητα του Νεοχώριου Ιθώμης του Δήμου μας, το Σάββατο στις 8/7/2017.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και απόλαυσε άριες αφιερωμένες στην «δική μας Μαρία», κάτω από το φως της πανσέληνου. Ερμήνευσαν, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους, ο Βασίλης Καβάγιας – τενόρος, η Μαρία Μαλιαμάνη – σοπράνο και ο Γιάννης Αερινιώτης στο πιάνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, ο Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, η Πρόεδρος του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum κα. Άννα Κουκουράκη καθώς και η κα. Χαρά Πετρούνια από το Γρ. Τύπου του Athenaeum, η κα. Πίκουλα Δήμητρα από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, o Γενικός Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Μπαζίγος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και πολλοί άλλοι.

Πρωτόγνωρη η συμμετοχή του κόσμου από διάφορα μέρη, που παρακολούθησε το καταπληκτικό πρόγραμμα της βραδιάς. Μια βραδιά γεμάτη όπερα, γεμάτη Μαρία Κάλλας, στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού της σπιτιού, στο Νεοχώριο Ιθώμης του Δήμου Οιχαλίας, που αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι η εκδήλωση αυτή θα επαναληφθεί το επόμενο έτος και θα γίνει θεσμός, εκτιμώντας μεταξύ άλλων την αθρόα προσέλευση του κοινού αλλά και την υποχρέωση του Δήμου να αποδώσει την προσήκουσα τιμή στην μεγάλη Ντίβα της Όπερας. Τέλος επεσήμανε  ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον θα έχει αρχίσει η αποκατάσταση – αναστύλωση της πατρογονικής οικίας της «δικής μας Μαρίας».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Οιχαλίας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Untitled-1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button