Κόσμος

Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών φέρεται να παρακολουθούσε πορνό σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βουλευτή του, Νιλ Πάρις καθώς παρακολουθούσε πορνό στο κινητό τηλέφωνό του, την ώρα της συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Νιλ Πάρις, βουλευτής των Συντηρητικών από το 2010, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα, αφoύ το ανέφερε ο ίδιος σε μια επιτροπή Δεοντολογίας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας.

Ο Πάρις, ένας αγρότης από το Σόμερσετ που προεδρεύει της επιτροπής βουλευτών για τις αγροτικές υποθέσεις, εξελέγη στην έδρα του Ντέβον του Τίβερτον και του Χόνιτον το 2010 μετά από μια δεκαετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Μετά από τις πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου από βουλευτή στη Βουλή, παρέπεμψα τον εαυτό μου στον κοινοβουλευτικό Επίτροπο Προτύπων στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Θα συνεργάζομαι πλήρως σε οποιαδήποτε έρευνα και όσο αυτή είναι σε εξέλιξη θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου ως βουλευτής για το Tίβερτον και το Χόνιτον.

«Δεν θα κάνω άλλα σχόλια σε αυτό το στάδιο».

Ο Πάρις αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να άνοιξε κατά λάθος ένα πορνογραφικό βίντεο στη Βουληή των Κοινοτήτων και είπε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής εφόσον κριθεί ένοχος.

Δήλωσε ότι αποκάλυψε το συμβάν στη σύζυγό του το απόγευμα της Παρασκευής, προσθέτοντας: «Φυσικά είναι ντροπιαστικό και είναι ντροπιαστικό για τη γυναίκα και την οικογένειά μου, οπότε αυτό είναι το κύριο μέλημά μου αυτή τη στιγμή».

Οι Εργατικοί υποστήριξαν ότι οι Τόρις γνώριζαν για την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Πάρις εδώ και μέρες, αλλά δεν έκαναν τίποτα γι′ αυτό.

H Θάνγκαμ Ντέμπονερ, σκιώδης ηγέτης των Εργατικών στη Βουλή των Κοινοτήτων, είπε: «Οι Συντηρητικοί γνώριζαν για μέρες για την αποκρουστική συμπεριφορά ενός εκ των βουλευτών τους και προσπάθησαν να τη συγκαλύψουν.

«Από το σκάνδαλο Oουεν Πάτερσον μέχρι την αποτυχία τους να δράσουν εναντίον του παιδεραστή βουλευτή τους Ιμράν Αχμάντ Καν (σ.σ που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου), αυτή είναι μια κυβέρνηση που σαπίζει από το κεφάλι έως κάτω. Η Βρετανία αξίζει κάτι καλύτερο».

Earlier in the week, Parish appeared on GB News before his name was made public, where he was asked about the incident.

He was asked whether the MP in question should have the whip removed, and responded: “I think the whips office will do a thorough investigation and we will wait and see that result and I think from that then the decision will have to be made what action will be taken.

He then denied there was a large cultural problem in Westminster, despite senior Conservative colleagues having decried it as being “shameful”.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κάλεσαν τον Μπόρις Τζόνσον να απαιτήσει την παραίτηση του Πάρις μετά την αναστολή του.

Η αναπληρωτής αρχηγός Ντέιζι Κούπερ είπε: «Αν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ίχνος ευπρέπειας, θα έλεγε στον Nιλ Πάρις να παραιτηθεί αμέσως.

«Σε οποιονδήποτε άλλο χώρο εργασίας αυτό θα θεωρούνταν σοβαρό παράπτωμα και ο υπεύθυνος θα έχανε τη δουλειά του. Το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να είναι διαφορετικό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button