ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: «Έξωση» μαθητών απ’ το σχολείο τους για χάριν του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών

 

dhmotiko


Η Σχολική Επιτροπή και ο Δήμος Τριφυλίας παραχώρησαν αίθουσα στον Μ.Σ.Γ. ενώ τον ζητούσε για τους μαθητές ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.

Η στέγαση δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων μπήκε σε προτεραιότητα και ικανοποιήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως διάβασε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 20 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ιωάννης Καλκαβούρας κάνοντας «έξωση» στους μαθητές του σχολείου για να παραχωρηθεί αίθουσα στο Μορφωτικό Σύλλογο, και ενώ ζητούσε την αίθουσα για δραστηριότητες των μαθητών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.

Το ιστορικό

Στις 24 Ιουλίου 2017 το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα παραχώρησης χρήσης αίθουσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων στον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων. Η απόφαση έγινε δεκτή και από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ενώ τον τελευταίο λόγο είχε το δημοτικό συμβούλιο όπου στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση της αίθουσας στον Σύλλογο.

Ωστόσο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, δύο ημέρες πριν το δημοτικό συμβούλιο, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τριφυλίας, κ. Αναστάσιο Αδρακτά, ζητούσε να παραχωρηθεί η αίθουσα τα απογεύματα της Παρασκευής καθώς και τα Σαββατοκύριακα, εφόσον αυτές τις μέρες τα παιδιά είναι απαλλαγμένα από σχολικές υποχρεώσεις προκειμένου να φιλοξενηθούν στην αίθουσα διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις για τους μικρούς μαθητές του σχολείου. Όμως η Σχολική Επιτροπή δεν έλαβε άμεσα υπόψιν της τη συγκεκριμένη παράκληση των γονέων με αποτέλεσμα να πρέπει να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, στη συνέχεια να «περάσει» από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και να έλθει στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας για να εγκριθεί.

Η Σχολική Επιτροπή έχει ευθύνη γιατί δεν εξέτασε και δεν αποφάσισε για την αίτηση που έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αίτηση των γονέων με αποτέλεσμα η απόφαση παραχώρησης να παρθεί σε λιγότερο από 10’’! Είναι πιθανό, επίσης, να μην γνώριζε το προεδρείο του Συμβουλίου για την αίτηση σε περίπτωση που δεν είχε ενημέρωση από τη Σχολική Επιτροπή, αλλά ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και το γνώριζε, κακώς δεν το ανέφερε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Εκτός κι αν όλοι οι εμπλεκόμενοι της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας γνώριζαν αλλά δεν ανέφεραν τίποτα για την αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για να μην μπλοκάρει η παραχώρηση αίθουσας του σχολείου στον Μορφωτικο Συλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων και να παρθεί απόφαση παραχώρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο που κάνει έξωση στους μαθητές από το ίδιο το σχολείο που πηγαίνουν.

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Γαργαλιάνοι: «Έξωση» μαθητών απ’ το σχολείο τους για χάριν του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.