ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Ομαδική έκθεση εικαστικών στο Open Studio

Ομαδική έκθεση εικαστικών, με τίτλο “Τοπίο – Καλλιτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στην έννοια της φύσης”, στο open studio από την ομάδα καλλιτεχνών RUBRICA, 23 – 25 Αυγούστου 2019.

“Η φύση δεν τεμαχίζεται, είναι η ενότητα ενός όλου και τη στιγμή που κάτι θα αποσπαστεί από αυτή, παύει πλέον να αποτελεί κάτι το ολότελα φυσικό, και ο λόγος είναι ότι μπορεί να είναι <<φύση>> μόνο στο πλαίσιο αυτής της δίχως όρια ενότητας, μόνο ως κύμα αυτού του συνολικού ρεύματος.”
Georg Simmel, Φιλοσοφία του τοπίου (Βρέμη 1913)

Με βάση αυτή τη ρήση 13 καλλιτέχνες αναλογίζονται μέσα από τα έργα τους τον τρόπο που η φύση, η οποία δεν γνωρίζει τίποτα από ατομικότητα, νοηματοδοτεί την εικαστική τους δραστηριότητα. Πώς διαμορφώνεται μία ένοτητα καλλιτεχνικού έργου και πώς η έννοια της κουλτούρας και η πνευματική παραγωγή μπορεί να στρέψει το ανθρώπινο βλέμμα σε όλα αυτά που πρέπει να προστατέψουμε?

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι: Στάθης Ανδρουτσάκης, Elena Garstea, Αριστομένης Κατσούλας, Νίκος Κουράκης, Λιάνα Μερτζάνη, Θάνος Οικονομόπουλος, Δημήτρης Πολίτης, Μαρία Πουλοπούλου, Γιώργος Σκαβάρας, Μιλτιάδης Σκούντζος, Χρήστος Σκούντζος, Παναγιώτης Φιτσώρος, Χριστίνα Φωτοπούλου.

Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολάζ, ποίηση και κόσμημα από φυσικά υλικά.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου και ώρες 21:30-23:00.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button