Ελλάδα

Γεγονός η πρώτη απόλυση εργαζομένης σε δομή φροντίδας ΑμεΑ που αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

Καταγράφηκε η πρώτη απόλυση εργαζόμενης σε μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες, επειδή δεν είχε προχωρήσει τον εμβολιασμό της.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (18/08) στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της, Χ. Κατσιβαρδάς τόνισε ότι η πελάτης του διατηρούσε μια επιφύλαξη για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Διατύπωσε τις ενστάσεις της αλλά διατηρούσε απαρεγκλίτως τα ισοδύναμα μέτρα προστασίας περιστολής της διασποράς του ιού. Η απόλυση επήλθε ως εσχάτη των ποινών, παρά το ότι ακόμα δεν είχε προηγηθεί η θέσπιση της ΚΥΑ, η οποία προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν θα κάνει τελικά το εμβόλιο, ο δικηγόρος της απάντησε ότι θα το κάνει εάν και εφόσον υπάρχουν όλα τα επιστημονικά εχέγγυα και τεκμήρια της δώσουν τις λύσεις, για τις οποίες έχει δικαίωμα να ενημερωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Αυγούστου τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο αναστολής εργασίας για τους εργαζόμενους -ιδιωτικού και δημόσιου τομέα- σε δομές υγείας ηλικιωμένων που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, ενώ δεν συντρέχει πιστοποιημένος λόγος υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button