Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Γεμάτο αποκριάτικες εκδηλώσεις το τριήμερο με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην Μεσσηνία

Πλήθος εκδηλώσεων και φέτος για τον εορτασμό του τριημέρου της Αποκριάς στους δήμους της Μεσσηνίας με το καιρικό σκηνικό να προβλέπεται «μουντό». Ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι για ήλιο και ζέστη, αντιθέτως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα θα είναι άστατος με βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης που δεν πρόκειται ωστόσο να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Συννεφιά και τοπικές βροχές θα συνοδεύσουν τους καρναβαλιστές την Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στην Πελοπόννησο, αυτό όμως δεν φαίνεται να ρίχνει τη διάθεση με τον κόσμο να προσμένει τις εκδηλώσεις που γίνονται σε πολλές περιοχές όλων των δήμων για να γιορτάσουν το τριήμερο της Αποκριάς. Ωστόσο ο καιρός σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίσει την προσέλκυση επισκεπτών για τριήμερο στη Μεσσηνία, με τους διοργανωτές να προσδοκούν συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τα αποκριάτικα δρώμενα.

Στην Καλαμάτα το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζονται με πλούσιο πρόγραμμα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 19 του μήνα. Στην Μεσσήνη πλούσιες οι εκδηλώσεις για το 158ο Καρναβάλι «Γοργόνες και Μάγκες» μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Ξέφρενο το γλέντι και στο πλαίσιο του 19ου Καρναβαλιού Κορώνης, ενώ και στις τοπικές κοινότητες των δήμων οι εκδηλώσεις δεν απουσιάζουν και όπως κάθε χρόνο προσφέρουν φαγητό, ποτό, χορό και μπόλικη διασκέδαση!

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στους Δήμους και τις Τοπικές Κοινότητες της Μεσσηνίας:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Για το κοινό που θα πάρει μέρος στην εν λόγω εκδήλωση, ο πρώτος σύλλογος θα ετοιμάσει ρυζόγαλο, λουκανικόπιτες και ρυζόπιτα, ενώ ο δεύτερος σύλλογος θα προσφέρει τηγανόψωμο με τυρί σφέλα.

DJ Party στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

KYΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

πηγή: Φωνή

Exit mobile version