Τοπικά Νέα

Γενικόλογη απάντηση από Πιερρακάκη για τηλεοπτικό σήμα στους Γαργαλιάνους

Η απάντηση της υπουργού του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη σε ερώτηση για το πρόβλημα στη λήψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στους Γαργαλιάνους, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, είναι γενικόλογη και απαντά μόνο για τους κατοίκους του Μουζακίου, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την πόλη των Γαργαλιάνων όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Στην απάντηση του υπουργού, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Διαπιστώθηκε ότι από τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας στις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (ΠΕΤΚ) του ν. 4563/2018, στα σχετικά παραρτήματα Α’ και Β’, έχει ενταχθεί μόνο ο οικισμός Μουζάκιον. Οι μόνιμοι κάτοικοι του παραπάνω οικισμού που διατηρούν κύρια, μόνιμη και πραγματική κατοικία στην παραπάνω ΠΕΤΚ, δύνανται να υποβάλουν αιτήματα για την πρόσβασή τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας είτε ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας https://white-areas.gov.gr, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Τριφυλίας».

Και συνεχίζει: «Για την ένταξη νέων περιοχών στο έργο “Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας”, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν.4563/2018 υποβάλλονται αιτήματα από τους δήμους προς τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μέσω των Κ.Ε.Π. Σύμφωνα με το άρθρο 15 της υπ’ αριθμ.οικ.14177 ΕΞ 14.5.2021 ΚΥΑ, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έπειτα από έλεγχο της δυνατότητας λήψης τηλεοπτικού σήματος με βάση τα διαθέσιμα σε αυτήν δεδομένα πεδιοκάλυψης, προχωρά σε αιτιολογημένη έγκριση ή απόρριψη του εκάστοτε αιτήματος».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button