Κόσμος

Γερμανία: Πρόστιμο 75.000 ευρώ στην Ντόρτμουντ για κορονοπάρτι με οπαδούς

Κάθε ντέρμπι περιλαμβάνει έντονα συναισθήματα, αλλά η περίοδος της πανδημίας δεν επιτρέπει έξαλλους πανηγυρισμούς. Η γερμανική λίγκα επέβαλε πρόστιμο 75.000 ευρώ στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για παραβιάσεις του πρωτοκόλλου υγιεινής της Ένωσης Πρωταθλήματος.

Μετά τη συντριπτική νίκη με 4-0 επί της μεγάλης αντιπάλου Σάλκε, οι παίκτες της Ντόρτμουντ έγιναν δεκτοί με επευφημίες από τους οπαδούς της ομάδας κατά την άφιξή τους στο λεωφορείο. Μέσα στους πανηγυρισμούς, οι οπαδοί άναψαν και καπνογόνα, γιορτάζοντας με τους παίκτες τη σημαντική νίκη.

Παρότι μεγάλο μέρος της «δράσης» έλαβε χώρα μέσα στο λεωφορείο, φαίνεται πως αρκετά μέλη της αποστολής πήγαν κοντά στον κόσμο, που βρισκόταν συγκεντρωμένος εκτός αυτού. Ο μέσος Μο Νταχούντ έκανε Instagram live, καταγράφοντας τις σκηνές.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος πανηγυιρισμού δεν χαροποίησε τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η οποία ενημέρωσε:

«Όπως φαίνεται καθαρά σε δημόσια βίντεο και φωτογραφίες, οι παίκτες στο λεωφορείο της ομάδας γιόρτασαν τη νίκη στο ντέρμπι χωρίς αποστάσεις και χωρίς μέτρα προστασίας σε στόμα-μύτη, ενώ πολλοί υποστηρικτές του συλλόγου επευφημούσαν την ομάδα κατά την επιστροφή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ντέρμπι του Ρουρ είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, ο σύλλογος έχει την ευθύνη να ελέγχει και να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες.»

Όμως, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους παίκτες, καθώς κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν και σε όσους βρίσκονταν γύρω από το λεωφορείο της ομάδας.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, η αστυνομία άσκησε ποινικές διώξεις με την υποψία της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης από πυροτεχνήματα. Οι ύποπτοι πρέπει τώρα να εντοπιστούν με χρήση του διαθέσιμου υλικού βίντεο.

Πηγή: Bild.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button