Αγροτικά

Γερμανία: Σταματά να εξάγει απαγορευμένα φυτοφάρμακα

Από την ερχόμενη άνοιξη, η Γερμανία θα απαγορεύσει την εξαγωγή σε τρίτες χώρες φυτοφαρμάκων που δεν είναι εγκεκριμένα για την αγορά της ΕΕ, ενώ μαζί με τη Γαλλία θα πιέσει για πανευρωπαϊκή απαγόρευση των εξαγωγών.

Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας προετοιμάζει έναν εθνικό κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2023, ο οποίος θα απαγορεύει την εξαγωγή ορισμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και των οποίων η χρήση απαγορεύεται στην ΕΕ. «Είναι απαράδεκτο να συνεχίζουμε να παράγουμε και να εξάγουμε φυτοφάρμακα που ορθώς απαγορεύσαμε εδώ με σκοπό την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, Τζεμ Όζντεμιρ.

«Η Γερμανία», πρόσθεσε, «πρόκειται να πιέσει για απαγόρευση των εξαγωγών σε ολόκληρη την ΕΕ μαζί με τη Γαλλία, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης υγείας και να θέσει παγκόσμια πρότυπα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button