Εκλογές 2019

Γεωργία (Γιούλα) Ζαχαροπούλου: “Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον μας”

«Δεν μπορώ να επιδοκιμάσω εκείνον, που δεν βάζει τους φόβους του στη διαδικασία της λογικής»

«Όταν κάποιος με ωραίους λόγους και κακές προθέσεις πείθει το πλήθος, είναι πολύ κακό για την πολιτεία.»

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Επέλεξα τα παραπάνω λόγια του Ευριπίδη, να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου, στις βουλευτικές εκλογές, στο Νομό Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρά και τιμή για μένα αυτή η πρόσκληση, αλλά ευθύνη και χρέος να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Το οφείλω στον πλούτο των συναισθημάτων που βίωσα αυτά τα τέσσερα χρόνια, με μια κυβέρνηση και με έναν πρωθυπουργό στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας εν καιρώ ειρήνης, να προσπαθεί ταυτόχρονα να γιατρέψει τις πληγές της κοινωνίας και να την κάνει να ορθοποδήσει.
Με αναγκαίους συμβιβασμούς, με λάθη (γιατί μόνο όποιος δεν δρα δεν λανθάνει), αλλά με σαφή στόχο και όραμα να βγει στο ξέφωτο με την κοινωνία όρθια.
Έχοντας απέναντί της να βάλλει ομαδόν το σύνολο σχεδόν του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου και τους ξένους άτεγκτους, αλύγιστους και απάνθρωπους θεσμούς και πιστωτές.
Και να καταφέρνει να βγει στο ξέφωτο, με το μικρότερο κόστος και με την κοινωνία όρθια, απαλλαγμένη από τις αλυσίδες που άλλοι έδεσαν στα πόδια της.
Αυτούς που τώρα προσπαθούν να παλινορθωθούν, σπέρνοντας τεχνηέντως τα ζιζάνια του θυμού, της αμνησίας, της απαξίωσης.
Και να προσπαθούν, μάταια, να καλύψουν γενικόλογες ασάφειες ή με μισόλογα τις πραγματικές πολιτικές που πρεσβεύουν και που έκαναν πράξη κατά το παρελθόν. Όμως κάθε μέρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο.

Είναι χρέος μας να δούμε και να κρίνουμε με καθαρή σκέψη και λογική. Γιατί αυτές οι εκλογές είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Γιατί είναι ντροπή μια κοινωνία να έχει πολίτες ικέτες-ζητιάνους, ανθρώπους χωρίς αξιοπρέπεια, νέους απαξιωμένους και αδιάφορους χωρίς μέλλον, ηλικιωμένους και ανήμπορους παρατημένους. Δηλαδή μια κοινωνία κενή από ανθρωπισμό, ευαισθησία, αλληλεγγύη, πολιτισμό και φιλοσοφία. Αυτήν την κοινωνία ζήσαμε, δεν την θέλουμε ξανά, δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω.

Όμως, σήμερα μπορώ να είμαι αισιόδοξη.
Μπορώ να οραματιστώ και να ελπίζω σ’ ένα καλύτερο μέλλον στην ευθεία που ξανοίγεται μπρος μας, γνωρίζοντας και εκτιμώντας τα πολλά θετικά βήματα που έγιναν πράξεις αυτά τα τέσσερα χρόνια στην ανηφοριά.
Δε φοβάμαι και δε φοβόμαστε, ξέροντας βαθιά μέσα μας ότι συμπορευόμαστε μ’ αυτούς που πραγματικά νοιάζονται για τις πληγές μας, τα δίκαια θέλω μας, το δικό μας αύριο.
Μόνο μην αφήσουμε να λιποτακτήσει η λογική και θεριέψει ο φόβος.
Μόνο μην αφήσουμε να νεκρώσει η μνήμη και καρπίσουν τα ζιζάνια του θυμού.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και ιδιαίτερα με τη τέχνη του θεάτρου, μου δίνουν τη γνώση της ταπεινής συλλογικότητας αλλά και την αυτοπεποίθηση των δημιουργικών αποτελεσμάτων της κοινής προσπάθειας, ώστε να μπορώ να σας φωνάξω:
ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Καλό αγώνα. Έγιναν πολλά, έχουν να γίνουν πολλά ακόμα, με πρώτο:
Να μη γυρίσουμε πίσω.

Γεωργία (Γιούλα) Ζαχαροπούλου
Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ Πρακ.Φιλιατρών.
τ. Πρόεδρος Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Ηθοποιός Τ.Ε.Θ.
Γαργαλιάνοι Μεσσηνία Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας-ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button