Τοπικά Νέα

Γιάννης Γκόνης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων, για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης –αποχέτευσης – Ο Δήμος Τριφυλίας τι κάνει;

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων, για χρηματοδότηση  έργων ύδρευσης –αποχέτευσης των Δήμων και των αντίστοιχων ΔΕΥΑ. Ο Δήμος Τριφυλίας τι κάνει;

Δύο προσκλήσεις, προς τους δήμους και τις αντίστοιχες ΔΕΥΑ, συνολικού ύψους 400.000.000 ευρώ, εκδόθηκαν από το υπουργείο εσωτερικών ,στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος1, για έργα ύδρευσης –αποχέτευσης σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη πρόσκληση, στοχεύει σε έργα ύδρευσης και ανταποκρίνεται στην ανάγκη των δήμων και των ΔΕΥΑ της χώρας, να παρέχουν επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα πόσιμου νερού στους δημότες.

Χρηματοδοτούνται, αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και την μείωση των διαρροών ,εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού του νερού, δεξαμενές, αντλιοστάσια.

Ερώτηση προς δημοτική αρχή και ΔΕΥΑ. Ο δήμος Τριφυλίας δεν έχει ανάγκη από έργα που χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα; Έχουμε λυμένο το θέμα του πόσιμου νερού;

  Η δεύτερη πρόσκληση, του υπουργείου εσωτερικών, στοχεύει στην κατασκευή έργων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων, για την προστασία της δημόσιας υγείας,  τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και την προστασία και βελτίωση των ακτών κολύμβησης.  Θα χρηματοδοτηθούν έργα σε οικισμούς 2000-15000 κατοίκων, που βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Ξαναρωτάμε .Ο δήμος Τριφυλίας δεν έχει ανάγκη  από έργα, όπως περιγράφονται στην παραπάνω πρόσκληση; Θα χαθούν πολλές ακόμη χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου;

8-6-2018                                                   Γιάννης Σ. Γκόνης

Υ.Γ. Η αδιαφορία τους για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του δήμου,  ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ανικανότητας. Η πολιτική τους στάση σε όλα τα επίπεδα μας προσβάλει ως πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button