Τοπικά Νέα

Γιάννης Μερκούρης για απορρίμματα: “Η Περιφέρεια προχωράει – Ο Δήμος Τριφυλίας τι κάνει;”

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας Γιάννη
Μερκούρη.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ,δια στόματος Περιφερειάρχη, ότι από 1η Μαϊου η ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη θα δέχεται απορρίμματα και από το Δήμο μας για επεξεργασία. Τα αντίθετα,ακριβώς,συναισθήματα νιώθουμε για το ότι ο Δήμος είναι απροετοίμαστος για αυτήν την εξέλιξη.

Είναι γεγονός ότι αυτή η διαδικασία θα επιβαρύνει τους δημότες και η επιβάρυνση αυτή θα γίνει επαχθέστερη λόγω της αδράνειας του Δήμου. Όλα τα απορρίμματα θα οδηγούνται στη μονάδα; Σύμμεικτα; Αυτό όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες. Ο σταθμός μεταφόρτωσης (ΣΜΑ)εκκρεμεί. Θα γίνει; Τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή;

Τέσσερα χρόνια κύριοι της Δημοτικής Αρχής, δεν ασχοληθήκατε με τη μείωση των απορριμμάτων; Που είναι οι κάδοι ανακύκλωσης; Που είναι η επεξεργασία της διαλογής στην πηγή; Έχουμε αυτήν την πολυτέλεια να μεταφέρουμε όλα τα απορρίμματα χωρίς διαλογή στη μονάδα διαχείρισης;

«Ο Δήμος ,όπως ξέρετε, εισπράττει τα τέλη για τα απορρίμματα και,προφανώς αυτά τα τέλη έπρεπε να τα έχει προσαρμόσει-με αποφάσεις προηγούμενων χρόνων-στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχει η διαχείριση των απορριμμάτων»(Παν. Νίκας Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10-3-23). Που είναι η οικονομοτεχνική μελέτη για τις υποχρεώσεις που απορρέουν για αυτή τη διαδικασία; Πόσα χρήματα χρειάζονται; Τα απορριμματοφόρα επαρκούν; Θα υπάρχει χρόνος αναμονής για την εναπόθεση των απορριμμάτων; Τα ανταποδοτικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα καλύψουν τη δαπάνη; Θα απαιτηθεί αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών; Σοβαρά προβλήματα που τα προσπερνάτε, αδιαφορώντας για τη λύση τους.

Όλα αυτά συνιστούν ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Γιατί διστάζετε να διαχειριστείτε αυτό το σοβαρό θέμα; Δεν θέλετε να αναμετρηθείτε με το πολιτικό κόστος; Το μεταθέτετε το θέμα για την επόμενη Δημοτική Αρχή;

Ο Χρόνος των δημοτικών εκλογών πλησιάζει. Θα λήξει μια δημοτική περίοδος και δεν θα έχετε αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα του Δήμου. Ανικανότητα ,ατολμία και μετάθεση των προβλημάτων στους επόμενους. Μια τετραετία χαμένη.

Σχετικά Άρθρα

11 Σχόλια

  1. Εσείς τι κάνατε; Απλά δεχτήκατε τις επιλογές αυτές ενώ ξέρατε ότι θα επιβαρύνουν τους πολίτες και τώρα προσπαθείς να ρίξεις το ανάθεμα σε άλλους. Για πες μας την γνώμη σου για την ιδιωτικοποιηση του νερού

    1. Αγαπητέ συμπολίτη με συμψηφισμό ο Δήμος δεν πάει μπροστά. Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου. Το πρόβλημα αυτό έχει πολύ καθυστερήσει και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό πρόβλημα. Με το μικρότερο κόστος.

  2. Καί εσείς σάν αντιπολίτευση τί κάνατε για νά βοηθήσετε τόν δήμο; Κόντρα σε όλα καί τώρα ζητάτε και τα ρεστα.Καντε μας την χάρη, το κουβαδάκι σας και σέ άλλη παραλία.

  3. 4 χρόνια, μηδέν εις το πηλίκο, ζερό, πεταμένα στα σκουπίδια. Να περάσει ο επόμενος και γρήγορα παρακαλώ

  4. Γιάννη Μερκούρη ,

    ως ψηφοφόρος του συνδυασμού σας τόσο το 2014 όσο και το 2019 , ομολογώ ότι μετάνιωσα για την ψήφο διότι δεν διαθέτετε την στοιχειώδη ευθιξία να προβείτε σε μια ειλικρινή αυτοκριτική των πεπραγμένων σας και ανασυγκρότησης της Δημοτικής Παρατάξεως που είναι χρήσιμη για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Τριφυλίας.

    Όσο δεν αποβάλλεται την εγωκεντρική φιλοδοξία , την έπαρση και την αλαζονική συμπεριφορά ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ δεν θα δει αυτός ο τόπος.

    Δεν επικροτω το σημερινό Δήμαρχο ο οποίος “κάνει παιχνίδι” διότι εσείς είστε διαλυμένοι και δεν δεχόσαστε να τεθεί Επικεφαλής του Νέου Εγχειρήματος ένας Νέος Άνθρωπος παρά μόνο επιμένετε στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ για να διατηρήσετε προνόμια και officia .

    Μια τετραετία ακόμη να εκλεγεί ο τωρινός Δήμαρχος και ο Δήμος θα διαλυθεί εντελώς και ολοκληρωτικά
    .

    Σκεφτείτε καλά πριν δράσετε.

    Σκεφτείτε καλά πριν πράξετε.

    Πρώην Ψηφοφόρος του Δημοτικού Συνδυασμού ” Τριφυλία Συνεχίζουμε”

    1. Τώρα πρέπει να ψηφίσεις καί εσύ Λεβεντακη..
      Νομίζεις ότι ο Κατσιβελας θά σάς ξανακάνει τη χάρη νά ασχοληθεί με εσάς τούς αχάριστους??.

      1. Θα επιλέξω ν’ απέχω η εάν και εφόσον προσελθω στην εκλογική διαδικασία να υπερψηφισω( αν και διαφωνώ) το ψηφοδέλτιο η του Άκη Κατρίτση η της κυρίας Παναγιωτόπουλου. ΟΧΙ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ο οποίος είναι ο ξεπεσμένος – λαϊκιστής “Τραμπ της Τριφυλίας” μαζί με τους ανάξιους εκλεγμένους & υποψηφίους Συμβούλους των περασμένων εκλογών.

  5. Ποιό γελοίος λαός από αυτόν τής Τριφυλίας δεν υπάρχει…. ούτε νά μοιράσουν

    δύο γαιδουριων άχυρο ξέρουν
    Η αντιπολίτευση τούς φταίει… Έλεος…

    1. Καταρχήν τι πιο αισχρό μπορεί να υπάρχει όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή ήθελε να εγγυηθεί τα χρέη της ΔΕΥΑΤ προς την ΔΕΗ δλδ να δεσμεύσει τους πολίτες/ δημότες σ’ ένα φαύλο κύκλο χρεών .

      Τι πιο αισχρό όταν το χρέος της ΔΕΥΑΤ διπλασιάστηκε επί των ημερών του και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κύριος Χαράλαμπος Αυρηλιωνης από την μια να απειλεί τον κόσμο με διακοπή της παροχής νερού και από την άλλη να κάνει ταξίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button