Ελλάδα

Γιατί έπεσαν «κεφάλια» στην ΕΛΑΣ – Greek Mafia και 30 «ορφανά» συμβόλαια θανάτου

Η αδυναμία εξιχνίασης ανθρωποκτονιών, όπως του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και υποθέσεων που σχετίζονται με την GREEK MAFIA, προκάλεσε τις αιφνίδιες μετακινήσεις στην Αστυνομία των τριών αξιωματικών που ασχολούνταν με την δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν οι συγκεκριμένες μετακινήσεις να αποτελούν προϊόν δυσαρέσκειας για την αδυναμία συγκεκριμένων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τις οποίες είχε ζητηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αύξηση των επιδόσεων όσων αφορά τις εξιχνιάσεις συγκεκριμένων υποθέσεων.

Δεν είναι τυχαίο, πως μετά την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ζήτησε και πήρε από τους χειριστές της υπόθεσης, τον φάκελο της έρευνας, κάτι που προμήνυε το τι θα ακολουθούσε.

Τα συμβόλαια θανάτου

Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά 23 συμβόλαια θανάτου και τα 8 αποτυχημένα, που εκτελέστηκαν την τελευταία πενταετία, ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, έχει εξιχνιαστεί μόλις ένα, αυτό του Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας το 2018. Σημειώνεται όμως, ότι ο μέσος όρος εξιχνίασης διεθνώς για τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούνται από το οργανωμένο έγκλημα, δεν ξεπερνάει το 2%.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, αποφάσισε την απομάκρυνση του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνου Χασιώτη, του υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαου Νταβαρίνου, για υπηρεσιακούς λόγους, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Αυτή η αιτιολογία σε συνδυασμό με την απόφαση για τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων αξιωματικών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο αστυνομικό προσωπικό, που βλέπει ως άδικο τον τρόπο αξιολόγησης τριών αποτελεσματικών, έμπειρων αξιωματικών και την τελική «επιβράβευσή» τους.

αστυνομία, μετακινήσεις, greek mafia, συμβόλαια θανάτου

Οι μετακινήσεις των αξιωματικών

Ο Κωνσταντίνος Χασιώτης με 19 χρόνια υπηρεσίας στο συγκεκριμένο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Θεοδώρου, μετακινούνται στον κλάδο εκπαίδευσης και στην δημόσια ασφάλεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Νίκος Νταβαρίνος με 16 χρόνια υπηρεσίας, μετακινείται στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Σύμφωνα με κύκλους του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έχουν βρεθεί ήδη οι αντικαταστάτες τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μετακινήσεις αξιωματικών θα γίνουν και από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις εκβιαστικών ομάδων που σχετίζονται με δραστηριότητες της GREEK MAFIA, ενώ το Ανθρωποκτονιών με απαγωγές και αποτρόπαια εγκλημάτων, όπως τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αλλά και την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button