Υγεία

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με θέρμανση

Αν νιώθετε «σαν να είστε άρρωστοι» το πρωί που ξυπνάτε, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι κοιμηθήκατε όλη νύχτα με την θέρμανση σε διαρκή λειτουργία, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί (46%) άνθρωποι που κοιμούνται με τη θέρμανση σε διαρκή λειτουργία όλη τη νύχτα ανέφεραν ότι αισθάνονται άρρωστοι το επόμενο πρωί. Όταν ξυπνούν, πάνω από το ένα τρίτο (37%) αυτών που αισθάνονται άρρωστοι λένε ότι υποφέρουν από πονοκέφαλο, ξηροστομία και αφυδάτωση, ενώ ένας στους πέντε (20%) παραδέχεται ότι ξυπνάει στον ύπνο του από υπερβολική ζέστη και εφίδρωση.

Ο ειδικός σε θέματα ύπνου, καθηγητής Jason Ellis, αναφέρει: “Τα σώματά μας δουλεύουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η θερμοκρασία του σώματός μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τείνει να πέφτει προς το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, και να αυξάνεται προς το πρωί. Ως εκ τούτου, μπορεί να αισθανόμαστε ωραία ξαπλώνοντας σε ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι, αλλά έρευνες δείχνουν ότι με την θέρμανση σε διαρκή λειτουργία, ξυπνάμε σε κατάσταση… υπερθέρμανσης και με ενόχληση. Το κλειδί είναι να νιώθετε άνετα όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι και μένετε άνετα όλη τη νύχτα. Όσο πιο άνετα είστε τόσο λιγότερο πιθανό είναι να ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, ή πολύ νωρίς το πρωί”.

Η σχετική έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014.

Πηγή: iatropedia

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button