Κόσμος

Γιατί Disney, Ford και άλλοι 80 δισεκατομμυριούχοι ζητούν να φορολογηθούν… περισσότερο

Αυτοαποκαλούνται «Εκατομμυριούχοι για την Ανθρωπότητα» και ζητούν να τους επιβληθούν υψηλότεροι φόροι για να καταβληθούν τα δισεκατομμύρια που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της πανδημίας – Δείτε τα ονόματα

Δεκάδες εκατομμυριούχοι από τις ΗΠΑ και άλλες έξι χώρες έχουν ένα μήνυμα για τις κυβερνήσεις τους: «Φορολογήστε μας».

Αυτοαποκαλούνται Millionaires for Humanity («Εκατομμυριούχοι για την Ανθρωπότητα») και μεταξύ τους συγκαταλέγονται ονόματα όπως της Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, κληρονόμου της Walt Disney Co, του πρώην διευθυντή της BlackRock, Μόρις Περλ και του Ιρανού μεγαλοεπιχειρηματία, Τζαφάρ Σάλτσι.

Ζητούν να τους επιβληθούν υψηλότεροι φόροι ώστε να συγκεντρωθούν τα δισεκατομμύρια που είναι απαραίτητα για τα νέα κυβερνητικά προγράμματα που τίθενται στην υπηρεσία καταπολέμησης της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν σε ανοιχτή τους επιστολή, «σήμερα εμείς, οι υπογράφοντες εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, ζητούμε από τις κυβερνήσεις μας να αυξήσουν τη φορολόγηση σε ανθρώπους σαν κι εμάς. Άμεσα, ουσιαστικά και μόνιμα». «Δεν βάζουμε προϊόντα στα ράφια των παντοπωλείων, δεν παραδίδουμε τρόφιμα από σπίτι σε σπίτι. Αλλά έχουμε λεφτά και τα χρήματα είναι αυτό που χρειάζεται τώρα όσο τίποτα άλλο».

Η επιστολή τους, την οποία δημοσιεύουν ενόψει της συνάντησης των G20 το Σαββατοκύριακο, δεν είναι η πρώτη τέτοια έκκληση. Ακόμη και πριν από την αύξηση των αναγκών για οικονομική ενίσχυση λόγω πανδημίας, ομάδα 200 πλούσιων ανθρώπων που αυτοαποκαλούνταν Patriotic Millionaires («Πατριώτες Εκοτομμυριούχοι»), πίεζε για ένα πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα.

Στην ανοιχτή επιστολή τους, οι «Millionaires for Humanity» προειδοποιούν ότι το ξέσπασμα του ιού θα μπορούσε να ωθήσει εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και να πιέσει τα ήδη ανεπαρκή συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, στελεχωμένα σε μεγάλο βαθμό από χαμηλά αμειβόμενες γυναίκες. Η φιλανθρωπία δεν είναι η απάντηση, αναφέρουν.

«Οι ηγέτες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη συγκέντρωση των χρημάτων που χρειαζόμαστε και για τη σωστή τους χρήση», σύμφωνα με την επιστολή. «Οφείλουμε ένα τεράστιο χρέος στους ανθρώπους που εργάζονται στις πρώτες γραμμές αυτής της παγκόσμιας μάχης. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται δυσανάλογα για το βάρος που σηκώνουν στους ώμους τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button