Αγροτικά

Για νέους «προβληματικούς» Δασικούς χάρτες κάνουν λόγο γεωπόνοι και δασολόγοι

«Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών (ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/03.07.2020) και με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και τις τραγικές ελλείψεις σε δασολογικό επιστημονικό προσωπικό, σηματοδοτείται και το άδοξο τέλος του έργου των Δασικών Χαρτών». Τα παραπάνω αναφέρει σημερινό δελτίο τύπου της ΠΟΓΕΔΥ.

Και συνεχίζει: «με αυτή την υποστελεχωμένη Δασική Υπηρεσία η Κυβέρνηση διαγράφει το έργο των Δασικών Χαρτών και ζητεί από τους Συναδέλφους να υπερβάλουν τους εαυτούς τους για να αναμορφώσουν τους υπάρχοντες Δασικούς Χάρτες, να τους αναρτήσουν εκ νέου, να δεχτούν αντιρρήσεις κλπ, προκαλώντας δηλαδή μια νέα συνεχή περιδίνηση στην Δασική Υπηρεσία.

Η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο για τη δασική πολιτική Υπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη να ανακαλέσει την απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων (δέσμευση πόρων) για την επαρκή στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας με Δασολόγους και άλλους επιστήμονες. Διαφορετικά θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη δικονομική ενέργεια προκειμένου να περιφρουρήσει τα δικαιώματα των Δασολόγων Μελών της και την συνταγματική προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων.

 

Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν την τεκμηριωμένη ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας της ΠΕΔΔΥ που έστειλε στις 16/7/2020, γιατί αλλιώς αυτή η Υπουργική απόφαση θα έχει την ίδια τύχη με αυτές των οικιστικών πυκνώσεων και των εκχερσώσεων.

Η ΠΟΓΕΔΥ όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΠΕΔΔΥ για να υπερασπίσει τους Δασολόγους Συναδέλφους μας, να περιφρουρήσει τα δικαιώματά τους και την συνταγματική προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button