Πολιτική

“Για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση χρειάζεται”

Ο Αλέξης Χαρίτσης για νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τα προβλήματα υποστελέχωσης με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προς όφελος των πολιτών της Μεσσηνίας, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. 

Στην κατεύθυνση αυτή στόχευαν οι ενέργειες που είχε εκκινήσει το υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκηρύσσοντας την πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και επικουρικού προσωπικού (διοικητικού, τεχνικού και προσωπικού καθαριότητας), αλλά και προχωρώντας στην ριζική ανακαίνιση των χώρων του νοσοκομείου, στην αντικατάσταση του παλαιωμένου εξοπλισμού του, και στην συνολικότερη υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου το Νοέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, για την προκήρυξη προσλήψεων που δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας το Μάιο του 2019, αυτή “πάγωσε” τον Ιούλιο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου, εντείνοντας για ακόμη μια φορά τις αγωνίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Είναι απαραίτητο το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια να συνεργαστούν αποτελεσματικά όχι μόνο για να “ξεπαγώσουν” οι προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να μην μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού που αναμένεται να προσληφθεί. Η επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος είναι ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button