ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Για 50 χρόνια η εκμίσθωση του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων – Κοντά στις 640.000 ευρώ η δαπάνη ανακατασκευής

 

toyristiko


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων, με μειωμένο μίσθωμα, για χρονικό διάστημα 50 ετών με την δαπάνη ανακατασκευής του κτιρίου να αγγίζει τις 640.000 ευρώ.

 

Το πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσιά διάταξη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, ήταν η έναρξη των διαδικασιών εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων. Το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας του τουριστικού αποτελεί θετική εξέλιξη για την πόλη των Γαργαλιάνων αλλά και ολόκληρη την Τριφυλία καθώς η θέση που βρίσκεται αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας ανέφερε πως το έργο που αφορά την ανακατασκευή του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων είναι μελετητικά έτοιμο να μπει στην διαδικασία διεκδίκησης μιας καινούργιας πορείας και προοπτικής έτσι όπως την προσδοκούν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων και ολόκληρης της Τριφυλίας, τονίζοντας πως αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική αρχή. Στη συνέχεια ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στις δύο μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δημοπρασίας που θα γίνει. Η πρώτη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας αφορά τις εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου και είναι συνολικού κόστους 119.750,53 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, ενώ η δεύτερη αφορά τις εργασίες ανακαίνισης συνολικού κόστους 519.184, 71 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Όπως είπε ο κ. Κατσίβελας πρόκειται για τη συνολική δαπάνη την οποία ο δήμος αναγνωρίζει ότι χρειάζεται να γίνει. Όσον αφορά τη διάρκεια της εκμίσθωσης, η πρόταση είναι για 50 έτη προκειμένου να γίνει δελεαστική η επένδυση με τον μισθωτή να αναλαμβάνει το σύνολο της δαπάνης ανακατασκευής του ακινήτου, ενώ το ακίνητο θα αξιοποιηθεί για δραστηριότητες τουριστικού – ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων, και ειδικότερα σε θέματα τα οποία αφορούσαν την νομιμοποίηση του κτιρίου στη συνέχεια παρουσίασε την δική του πρόταση η οποία αφορούσε την συνολική ανάπλαση της περιοχής του Προφήτη Ηλία. Αναλύοντας την πρόταση ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως πρόκειται για ένα ιδανικό σημείο για την δημιουργία ενός ενιαίου αθλητικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή το οποίο θα μπορούσε να φέρει το όνομα «Αθλητικό Πάρκο Ιονίου». Ανέφερε πως το εγκαταλελειμμένο κτίριο του γηροκομείου θα μπορούσε να μετατραπεί σε ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων, η περιοχή των σφαγείων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ιππικό κέντρο ενώ η περιοχή στο παλιό νταμάρι θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον σκοπευτικό όμιλο και τους κυνηγετικούς συλλόγους προκειμένου να γίνει ένας ανοιχτός χώρος σκοποβολής. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως αν υπάρξει μια συνολική μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου, και όχι μόνο του κτιρίου, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων επενδυτών. Όσον αφορά για την συγκεκριμένη πρόταση η οποία ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως η διάρκεια εκμίσθωσης (50 έτη) είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα έπρεπε να είναι μικρότερη.

Τελικά, με 12 ψήφους υπέρ (συμπολίτευση), 7 ψήφους κατά, 1 λευκό, από την κ. Μαραβελή, και χωρίς να συμμετάσχει στην ψηφοφορία η κα. Μαρία Πανουσιοπούλου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Αθλητικό Πάρκο Ιονίου με ΙΕΚ, στάβλους, ξενώνα και πεδίο βολής, άστα να πάνε. Ο επενδυτής θα πρέπει να ακολουθήσει την μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ξανά άστα να πάνε.

    Κάνοντας μια ιστορική προσέγγιση του χώρου, μας έχουν λείψει απλά πράγματα… η πίτσα αλλά και τα μπουζούκια με τα Βαλκάνια κορίτσια με τη απεριόριστη κατανόηση και σε συνδυασμό με την απεριόριστη θέα, ξεφευγες. Θέλουμε επενδυτή μερακλή, τσίφτη, δικό μας παιδί Καλαματιανό,να του κόβει, τζιμάνι. Πολυτέλειες, γκουρμεδιές και λιμοκοντόρους αλλού, παρακείθε να ουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button