Κόσμος

Γιορκσάιρ έσωσε 10χρονο κορίτσι από επίθεση κογιότ!

Το προσδόκιμο ζωής των γιορκσάιρ είναι από 13 έως 16 χρόνια. Το βάρος τους κυμαίνεται από 1.8 έως 3.2 κιλά και το μήκος του σώματος τους είναι στα 23 εκατοστά. Η ράτσα δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα, από Άγγλους ανθρακωρύχους που ήθελαν να φτιάξουν μια φυλή για να κυνηγά τα ποντίκια στα ανθρακωρυχεία. Όπως αναφέρουν αυτοί που ξέρουν η προσωπικότητα τους είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους. Είναι πιστοί σύντροφοι που ταιριάζουν ιδανικά με παιδιά. Στα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι ότι συνδέονται πολύ με τους ιδιοκτήτες τους. Πόσο πολύ;

Δείτε το video που ακολουθεί.

Σε γειτονιά του Τορόντο εκεί όπου ένας πατέρας με τη 10χρονη κόρη του περπατούσαν με το σκύλο τους, εμφανίστηκε μπροστά τους ένα κογιότ (το μήκος του σώματος τους είναι από 76 λεως 86 εκατοστά και ζυγίζουν όσο ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους). Το κορίτσι άρχισε να ουρλιάζει (ζητούσε από τους γείτονες να βοηθήσουν) κανείς άνθρωπος όμως, δεν έσπευσε -όπως δήλωσε η 10χρονη στο News6. Μπροστά στην απειλή των ανθρώπων που την έσωσαν πριν έξι χρόνια, η Mέισι μπήκε μπροστά τους και τα έβαλε με το κογιότ. Ενώ κατά τη διάρκεια της μάχης τραυματίστηκε σοβαρά, δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθήσει να κρατήσει ασφαλείς τους αγαπημένους της.

Αφότου τους έσωσε την πήγαν στο κτηνιατρείο όπου πέρασε στην εντατική κάποιες μέρες, με σοβαρά τραύματα στον κορμό και το πόδι. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ της έκαναν 40 ράμματα. Είναι εκτός κινδύνου και αναρρώνει. Η μητέρα της οικογενείας που κάνει crowdfounding για τα νοσήλεια της Μέισι (έφτασαν τα 10.000 δολάρια, με τον κόσμο να δίνει 27.655) εξέφρασε την οργή της, καθώς το κογιότ φορούσε το κολάρο του Υπουργείου Φυσικών Πόρων που μελετά τη συμπεριφορά αυτών των ζώων, στις αστικές περιοχές. “Μολονότι έχουν ειδοποιηθεί πως είναι επιθετικά, δεν κάνουν κάτι για αυτό. Δεν λέω ότι πρέπει να γλιτώσουμε από τα κογιότ, αλλά το συγκεκριμένο κυκλοφορούσε μέρα μεσημέρι και δεν φοβόταν τους ανθρώπους. Οπότε έγινε επικίνδυνο”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button