Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ στις φήμες για εμπλοκή του πιλότου σε «καρτέλ ναρκωτικών»

Απαντήσεις στις φήμες που θέλουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον καθ΄ομολογία δολοφόνο της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά, να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών δίνει ο εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Με αφορμή τα διάφορα βρετανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ελληνική αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο Αναγνωστόπολους σκότωσε τη σύζυγό του αφού εκείνη ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερό του για να μεταφέρει ναρκωτικά, ο κ. Σκρέκας κάνει λόγο για μυθοπλασίες.

«Οι μυθοπλασίες δεν αφορούν το κράτος» είπε στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Όταν υπάρχουν στοιχεία, αξιολογούνται από τις δικαστικές Αρχές που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους».

Συμπλήρωσε πως η αστυνομία είναι «εδώ και σε συνεργασία μαζί τους θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα».

Ερωτηθείς εάν διερευνάται αυτό το σενάριο, τόνισε πως «οι έρευνες δεν είναι αντικείμενο συζήτησης στον αέρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο συζυγοκτόνος, με μήνυμά του, αρνήθηκε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και επέμεινε ότι η δολοφονία της Καρολάιν δεν ήταν προσχεδιασμένη. «Η θέση μου είναι πάγια. Αρνούμαι όσα γράφονται για μένα» είπε χαρακτηριστικά.

Tα επίμαχα δημοσιεύματα

Ειδικότερα, σε χθεσινά πανομοιότυπα δημοσιεύματά τους, οι εφημερίδες «Mirror» και «Daily Mail» έδωσαν την εκδοχή ενός νέου «σκοτεινού» σεναρίου, το οποίο έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί επισήμως. Το σενάριο αυτό θέλει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα, η ανακάλυψη από την Καρολάιν των παράνομων δραστηριοτήτων του συζύγου της φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο ο 33χρονος πιλότος τη δολοφόνησε.

Η εφημερίδα «Mirror» επανήλθε επικαλούμενη πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η ελληνική αστυνομία να φοβάται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπολους τη σκότωσε προκειμένου «να της κλείσει το στόμα» όταν η νεαρή μητέρα ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερο του για να μεταφέρει ναρκωτικά.

Αναφέρει, ακόμη, πως αυτή τη στιγμή ερευνώνται τα οικονομικά του μετά από υποψίες που κίνησε ο τρόπος ζωής του.

Η πρόσφατη αγορά ενός οικοπέδου αξίας 170.000 ευρώ -σύμφωνα με τη Mirror- αλλά και οι πολυτελείς διακοπές, όπως το πρόσφατο ταξίδι στο Ντουμπάι, φαίνεται να προβληματίζουν τους αξιωματικούς της αστυνομίας που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν πληρωθεί μέσω της εμπλοκής του με ναρκωτικά.

Πηγή αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα ο πιλότος παρακολουθούσε ασφυκτικά τη σύζυγό του και είχε μάλιστα τοποθετήσει μία εφαρμογή εντοπισμού στο κινητό της, σύμφωνα με τη Sun.

Η πηγή πρόσθεσε ότι την ακολουθούσε ακόμη και σε θεραπευτικές συνεδρίες επειδή να φοβόταν μην προβεί σε αποκαλύψεις.

«Ο τρόπος που δολοφονήθηκε υποδηλώνει ότι ήθελε να της κλείσει το στόμα κυριολεκτικά και συμβολικά» αναφέρει η πηγή στο δημοσίευμα.

Ο μπαμπάς του θύματος, Ντέιβιντ Κράουτς, είπε στην εφημερίδα ότι η κόρη του είχε ισχυρές αξίες και θα είχε απειλήσει να φύγει από τον σύζυγό της αν είχε ανακαλύψει μια ενδεχόμενη εμπλοκή με ναρκωτικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Daily Mail αναφέρει πως η Ελληνική Αστυνομία φοβάται ότι ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορεί να μετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ και να σκότωσε τη βρετανίδα σύζυγό του όταν εκείνη το ανακάλυψε.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «τις θεωρίες για πιθανή ανάμειξη του συζύγου της Καρολάιν σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά πυροδότησε μια έρευνα στα οικονομικά του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, η οποία αποκάλυψε ότι ζούσε μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, παρότι εισέπραττε ένα απλό μισθό πιλότου».

«Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε πρόσφατα αγοράσει ένα οικόπεδο αξίας σχεδόν 55.000 ευρώ, είχε “σχεδιάσει” ένα σπίτι 162.000 ευρώ και είχε απολαύσει μια ακριβή απόδραση στο Ντουμπάι» σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα ευρήματα αυτά, λέει η αστυνομία, υποδεικνύουν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μπορεί να είχε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος και να σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν όταν εκείνη έμαθε από πού προέρχονταν τα χρήματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button