Πελοπόννησος

Γνωρίζετε ποιος αγαπημένος προορισμός της Πελοποννήσου αποκαλείται «Νάπολι της Ανατολής»;

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, το όμορφο Ναύπλιο αποτελεί πολύ αγαπημένο προορισμό όχι μόνο για ολιγοήμερη εκδρομή ή Σαββατοκύριακο αλλά και για ημερήσια επίσκεψη- αν και είναι πολύ πιθανό να μην είναι ο χρόνος αρκετός και να θέλει κανείς να επιστρέψει σε αυτή τη φιλόξενη πόλη-κόσμημα της Αργολίδας.

Όσες φορές και να το επισκεφθεί κανείς τ’ Ανάπλι, τη «Νάπολη της ανατολής», όπως το χαρακτήρισαν οι Ενετοί, πάντα έχει ακόμα κάποια γωνιά να ανακαλύψει, κάποια βόλτα να απολαύσει στον παραλιακό δρόμο με θέα τον Αργολικό κόλπο, στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς ή στα δρομάκια με επίκεντρο την πλακόστρωτη πλατεία Συντάγματος και τον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Η όμορφη αρχιτεκτονική του Ναυπλίου, που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο ενετικά κάστρα του, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία- και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός- γοητεύει τον επισκέπτη ενώ η πλούσια ιστορία του περιλαμβάνει την ανακήρυξή του σε πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833.

Κάτω από την Ακροναυπλία, ο Ψαρομαχαλάς, η παλαιότερη συνοικία του Ναυπλίου, χρονολογείται από ον 13ο αιώνα ενώ στο θαλάσσιο μέτωπο αναμφίβολα κυριαρχεί το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο που ορθώνεται σε ένα νησάκι μέσα στο λιμάνι και κρατά ολοζώντανους τους θρύλους.

Στην Παλιά Πόλη με τα πλακόστρωτα στενάκια, τα νεοκλασικά, τα θαλερά αρχοντικά και τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια ο επισκέπτης γίνεται ένα με την γραφική πόλη- ζωντανό φορέα ιστορίας. Στην πλατεία Συντάγματος αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη ενώ στην πόλη βρίσκεται και το μοναδικό Μουσείο Κομπολογιού.

Η διαμονή απευθύνεται σχεδόν σε όλους καθώς μπορεί κανείς να βρει από πολυτελή ξενοδοχεία με υπέροχη θέα στο Μπούρτζι και τον Αργολικό μέχρι καλοδιατηρημένα boutique hotel, παραδοσιακούς ξενώνες και πολύ απλά ξενοδοχεία. Μετά την απαραίτητη στάση στα εστιατόρια ή τα καφέ του Ναυπλίου, η εξόρμηση κλείνει γαστρονομικά με το φημισμένο παγωτό του.

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button