Πολιτική

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 17 εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία «SUN1» και «SUN2»

Μετά από τις καταγγελίες των Ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε ψήφισμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταφέροντας το αίτημα των 17 εργαζομένων από την Αίγυπτο, το Σουδάν και τη Μαυριτανία στα αλιευτικά πλοία «SUN1» και «SUN2», της εταιρείας «SEVEN SEAS» που είναι εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Καλαμάτας από το Γενάρη και απαιτούν:

  • Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
  • Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.

Το αίτημα ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο, εκτός από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, αναφέρει: «Άραγε ποιους καλύπτουν και τι θέλουν να αποκρύψουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ;

Το αντίστοιχο αίτημα έθεσε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που απευθύνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας και ζήτησε κλιμάκιο να επισκεφτεί το χώρο, να απαιτήσει να τηρηθούν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Η Απάντηση ήταν: “Δυστυχώς δεν έχουμε αρμοδιότητα στη θάλασσα. Αποκλειστική  αρμοδιότητα έχει μόνο το Λιμεναρχείο”.

Εμείς επιμένουμε και δεν μας ενδιαφέρουν οι αρμοδιότητες του κράτους των εφοπλιστών. Ζητάμε τώρα από όλους τους κρατικούς φορείς να παρέμβουν άμεσα και να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους, ώστε ο Σαουδάραβας πλοιοκτήτης να αναγκαστεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του στους συναδέλφους μας, να κάνει όλες τις προβλεπόμενες επισκευές στα καράβια του και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες  επαναπατρισμού των εργαζομένων, με την επίβλεψη των Ελληνικών αρχών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button