Ελλάδα

Γώγος: Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η αύξηση των κρουσμάτων

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Δεν εμπνέει ανησυχία για την ώρα η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, εντούτοις συνολική εικόνα θα μπορούμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ανέφερε το μέλος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η κατάσταση χρήζει επιτήρησης. Επισήμανε το γεγονός πως τα αυξημένα κρούσματα παρατηρούνται σε «σχετικά δύσκολες», όπως τις χαρακτήρισε, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Επομένως η ολική εικόνα είναι καλή αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη επιτήρηση», συνόψισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μια αυξητική πορεία στα κρούσματα μπορεί να φέρει μέτρα.

Απαντώντας στο σε τι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα ο κος Γώγος ξεκαθάρισε πως αυτή σχετίζεται με διάφορες παραμέτρους όπως η αυξημένη κινητικότητα, ο περιορισμός της χρήσης μάσκας αλλά και η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα η οποία όμως δεν είναι ακόμη σε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να μας ανησυχεί.

«Εν δυνάμει θα αυξηθεί», είπε πάντως ο καθηγητής για την διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα το οποίο υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμού, ο κος Γώγος τόνισε πως αποτελεί πρόβλημα.

Όπως ανέφερε, οι μειωμένοι ρυθμοί στους εμβολιασμούς σχετίζονται τόσο με την χρονική περίοδο που διανύουμε όσο και με το γεγονός πως οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη είναι οι, όπως τους χαρακτήρισε «λίγο πιο δύσκολοι» που έχουν ανασφάλεια και δεν έχουν πεισθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button