Lifestyle

Δέκα τρόποι να μην μυρίζουμε άσχημα όταν βαριόμαστε να κάνουμε μπάνιο

Το μπάνιο είναι σημαντικό και άκρως απαραίτητο για να είμαστε πάντα καθαροί! Πολλές φορές, όμως, είτε η καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καθημερινά μπάνιο ή πολύ απλά (χειμώνας είναι) κρυώνουμε και δεν θέλουμε.

Μην πανικοβάλεστε, όμως. Για όλα υπάρχει λύση. Ακόμα και για την απλυσιά. Με αυτούς τους δέκα τρόπους μπορείτε να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές ακόμα και όταν δεν κάνετε μπάνιο.

1. Τα λάδια σώματος είναι οι νέοι σας φίλοι

Το άρωμά τους μένει παραπάνω στο σώμα από τα απλά αρώματα. Μπορείτε ακόμα να διαλέξετε κάποιο άρωμα με φυσική οσμή και να βάζετε λίγο λίγο κατά την διάρκεια της ημέρας.

2. Χρησιμοποιείστε μωρομάντηλα όσο μπορείτε

Τα μωρομάντηλα είναι μια καλή επιλογή για να νιώσετε καθαροί μέχρι κάποιο σημείο καθώς μπορούν να εξαλείψουν τα βακτήρια που ευθύνονται για τις κακές μυρωδιές.

3. Μην λυπάστε το παραπάνω αποσμητικό

Το αποσμητικό είναι απαραίτητο για να την καταπολέμηση της μυρωδιάς του ιδρώτα.

4. Φορέστε καθαρά εσώρουχα

Ακόμα κι αν δεν φορέσεις καθαρά ρούχα, πρέπει να φορέσεις οπωσδήποτε καθαρά εσώρουχα, με σκοπό να απομακρύνεις κάθε ενοχλητική μυρωδιά που μπορεί να εκκρίνεται από τα γεννητικά σου όργανα.

5. Αλλάξτε τις κάλτσες σας (είμαστε μαζί σου στον αγώνα)

Τα πόδια σας είναι ένα από τα μέρη του σώματος που ιδρώνουν περισσότερο, προκαλώντας μια πολύ δυσάρεστη οσμή. Αν αλλάζετε συχνά τις κάλτσες σας θα ελαχιστοποιήσετε την κακιά μυρωδιά.

6. Αποφύγετε τα φαγητά που περιέχουν κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά (άσε κάτω το σουβλάκι)

Είμαστε αυτό που τρώμε και αυτά τα τρόφιμα μπορούν να εντείνουν την κακή σας μυρωδιά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να τρώτε τα λαχανικά και τα φρούτα αντ ’αυτού.

7. Μην φοράτε στενά ρούχα (δεν είναι η ώρα να το παίζουμε ωραίοι και μοιραίοι)

Θα ιδρώσετε πιο εύκολα και θα εντείνετε την κακή οσμή.

8. Χρησιμοποίησε ξηρό σαπούνι για τα μαλλιά 

Το σαπούνι αυτού του είδους απορροφά τη λιπαρότητα των μαλλιών σας που τα κάνει να φαίνονται χάλια, ενώ παράλληλα κάνει το κεφάλι σας να μυρίζει εξαιρετικά στην στιγμή.

9. Φορέστε αξεσουάρ μαλλιών ( ή σκουφάκι αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο)

Σε περίπτωση που εξαντληθεί το ξηρό σαπούνι η λύση είναι τα αξεσουάρ μαλλιών. Επιλέγοντας το κατάλληλο χτένισμα μπορείτε να καλύψετε τη βρωμιά και την λιπαρότητα των μαλλιών.

10. Ενυδατώστε το δέρμα σας (μια κρέμα την ημέρα το μπάνιο κάνει πέρα)

Η ενυδάτωση μπορεί να σας βοηθήσει να μυρίζετε πιο ωραία. Θα πρέπει επίσης να πίνετε άφθονο νερό, καθώς και να χρησιμοποιείτε  κρέμες σώματος για να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

πηγή: brightside

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button