Δήμος Δυτικής Μάνης

Δήμος Δυτικής Μάνης: Σύμβαση για σύνταξη μελετών ωρίμανσης έργων

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Δυτικής Μάνης με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας με αντικείμενο μελέτες για την ωρίμανση έργων της περιοχής.

Στο μεταξύ, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Μάνης εγκρίθηκαν δύο μελέτες έργων. Η μία μελέτη αφορά στη βελτίωση της παραλιακής οδού στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό μελέτης 19.584,56 ευρώ και η δεύτερη στη βελτίωση της παραλιακής οδού οικισμού Στούπας, Κοινότητας Νεοχωρίου, με προϋπολογισμό 4.468,96 ευρώ.

Μελέτες προγραμματικής
Σε ό,τι αφορά την προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού του σχεδιασμού ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασίες ωρίμανσης έργων, με σκοπό την υποβολή πρότασης σε προγράμματα χρηματοδότησης, προς υλοποίηση των έργων, και την υλοποίηση με ίδιους πόρους των απαραίτητων ενεργειών για την εκμετάλλευση της υδρομάστευσης στη θέση «Πηγάδια», για τη χρήση πόσιμου ύδατος.

Με την προγραμματική σύμβαση προβλέπονται εργασίες ωρίμανσης έργων αθλητικών εγκαταστάσεων, οδοποιίας και αναβάθμισης κτηριακών υποδομών.

Ειδικότερα, οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι για τα έργα:

-«Ανακατασκευή γηπέδου Τοπικής Κοινότητας Πλάτσας, θέση Καμπινάρι». Περιλαμβάνει την κατασκευή κτηρίου περίπου 120 τ.μ. που θα εξυπηρετεί τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες των αθλητών, τη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα συνολικής επιφανείας περίπου 5.800 τ.μ., την κατασκευή πέτρινων κερκίδων, την τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου και τη μελέτη για την προσβασιμότητα στο χώρο του γηπέδου.

-«Μελέτη οδοποιίας για την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2/2015 Πράξης τακτοποίησης – προσκύρωσης και αναλογισμού υποχρεώσεων για τη διάνοιξη τμήματος δρόμου του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Καρδαμύλης». Για τη διάνοιξη τμήματος δρόμου του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Καρδαμύλης και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις τακτοποίησης, προσκύρωσης και αναλογισμού, θα πρέπει για τη δημοπράτηση του έργου να προηγηθεί η μελέτη οδοποιίας, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για την έντεχνη κατασκευή του. Επίσης, η μελέτη θα εξάγει τον προϋπολογισμό για τη δημοπράτηση.

Υδρομάστευση
-«Ανακατασκευή του κτηρίου Τρουπάκη και του περιβάλλοντος χώρου αυτού και μετατροπή του σε κτήριο συνάθροισης κοινού». Ειδικότερα, αφορά στην επισκευή μιας διώροφης οικοδομής υφιστάμενης προ ’55 και την προσθήκη κατ’ επέκταση τμήματος για χρήση πολιτιστικού κέντρου και μουσειακού χώρου Καρδαμύλης. Πρόκειται για λιθόκτιστο κτίσμα στο νεότερο τμήμα του οικισμού Καρδαμύλης, επί του κεντρικού δρόμου. Το κτήριο αποτελεί δωρεά του Γ.Ν. Τρουπάκη στο Δήμο Δυτικής Μάνης και στη Μητρόπολη Γυθείου. Η συνολική επιφάνεια του κτίσματος ανέρχεται στα 546 τ.μ. και διανέμεται σχεδόν ισομερώς μεταξύ ισογείου και ορόφου. Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος αυτού χώρου σε εύλογη κλίμακα με πλήρη προσβασιμότητα σε ΑμεΑ.

-«Υδρογεωλογική μελέτη για την υδρομάστευση και περιβαλλοντική προστασία πηγής στη θέση “Πηγάδια” Κοινότητας Πηγαδίων Δ.Ε. Αβίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτέλεσης της σύμβασης είναι 65.391,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρόνο υλοποίησης τους 6 μήνες.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button