Δήμος Καλαμάτας

Δήμος Καλαμάτας: Πρόταση 18,9 εκατ. € για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και ψηφιακά υδρόμετρα

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ’ φάση και ψηφιακά υδρόμετρα – Πρόταση 18,9 εκατ. € υπεβλήθη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ολοκληρωμένη πρόταση υπεβλήθη προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης από το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, συνολικού προϋπολογισμού 18,9 εκατ. €. Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας» που περιλαμβάνει τα υποέργα:

Α) Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας Δ’ Φάση και

Β) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων ψηφιακών υδρομετρητών της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας

Η υποβολή έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Υποδομές παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού», του Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», του Πυλώνα Ανάκαμψης 1. Πράσινη Μετάβαση, του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το προτεινόμενο υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων με στόχο τον πληρέστερο έλεγχο της ποσότητας του ύδατος που καταναλώνεται. Επιπλέον και συμπληρωματικά, με την εξυγίανση των φρεατίων των υδρομέτρων, θα αντιμετωπιστούν ζητήματα μικροδιαρροών και μικροεμφράξεων που παρουσιάζονται στα υφιστάμενα υδρόμετρα Αποτέλεσμα των ανωτέρω θα είναι η  εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στην Δ.Ε. Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη πράξη προβλέπει την:

  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Σαράντα Εφτά Χιλιάδων Πεντακοσίων (47.500) Ψηφιακών Υδρομετρητών (ΨΥ) διατομών DN15 και DN20 με ενσωματωμένη τηλεμετρική διάταξη επικοινωνίας και παρελκόμενο υδραυλικό εξοπλισμό σύνδεσης οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε υφιστάμενες υδατοπαροχές του δικτύου ύδρευσης,
  • Εξυγίανση Φρεατίων Τοποθέτησης Ψηφιακών Υδρομετρητών (ΨΥ)
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σταθερού δικτύου επικοινωνίας (ΣΔΕ) αποτελούμενο από ασύρματους αναμεταδότες και συγκεντρωτές δεδομένων οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσης για την αναμετάδοση και συγκέντρωση δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές,
  • Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (ΦΣΕ) με σκοπό τη λήψη δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές, τον εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού,
  • Προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετων λογισμικών και εφαρμογών που αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) με σκοπό την ενσωμάτωση των δεδομένων των ψηφιακών υδρομετρητών και των καταγραφικών θορύβου στην υφιστάμενη βάση,
  • Υπηρεσίες εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης, δοκιμαστικής και εγγυημένης λειτουργίας

Η ευρύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας αποτελείται από αναμεταδότες και συγκεντρωτές που είναι απαραίτητοι για την μετάδοση των δεδομένων καταμέτρησης από τους χώρους εγκατάστασης των υδρομετρητών προς την ψηφιακή πλατφόρμα. Λόγω του απαιτούμενου πλήθους και της πυκνότητας, οι αναμεταδότες θα πρέπει να είναι μικρού μεγέθους, αυτόνομοι ενέργειας, τροφοδοτούμενοι από μπαταρία και η εγκατάστασή τους θα γίνεται με εύκολο τρόπο. Οι συγκεντρωτές δεδομένων θα τροφοδοτούνται από ρεύμα και η επικοινωνία με την ψηφιακή πλατφόρμα θα γίνεται μέσω πολλαπλών επιλογών επικοινωνίας. Η συχνότητα λειτουργίας του επικοινωνιακού δικτύου θα είναι ελεύθερη, δεν θα απαιτεί άδεια και θα είναι ευρέως διαδιδομένη με δυνατότητα διασύνδεσης διάφορων άλλων τύπων των αισθητηρίων, μετρητών ή συσκευών.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Δ’ ΦΑΣΗ

Το προτεινόμενο υποέργο αφορά την αντικατάσταση παλαιών αγωγών από PVC που παρουσιάζουν συχνές βλάβες στην Δ.Κ. Καλαμάτας και τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων στο κέντρο της Πόλης.

Επίσης  συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφορές των  παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων. Οι προτεινόμενοι αγωγοί προβλέπεται να κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου 10 atm.

Το συνολικό μήκος του προς αντικατάσταση δικτύου ανέρχεται σε 26.150,00 μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button