Δήμος ΜεσσήνηςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Δήμος Μεσσήνης: Ακυρώνεται το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2020

Η Δημοτική Αρχή και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Νεανικού  Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, λαμβάνοντας υπόψη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 25-2-2020 – ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020 με θέμα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού», το ΦΕΚ 731/Β/9-3-2020 και τις αντίστοιχες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφάσισε την ακύρωση του «9ου Διεθνούς Νεανικού  Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2020», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 5 Μαΐου  έως και 14 Μαΐου  2020, στο Θέατρο της  Αρχαίας Μεσσήνης.

Η ακύρωση του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος κρίθηκε επιβεβλημένη για την προστασία τόσο των συμμετεχόντων όσο και του ίδιου του θεσμού. Εξάλλου, η καταξίωσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα σε διεθνές επίπεδο, επιτάσσει την διοργάνωσή του την άνοιξη του 2021 με την προοπτική περαιτέρω ανάδειξης και αναγνώρισης του ελληνικού πολιτισμού από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε με σχετική επιστολή τα σχολεία, τις ακαδημίες και τις θεατρικές σχολές, Ελλάδας και εξωτερικού που είχαν δηλώσει συμμετοχή για την ακύρωση του φεστιβάλ, εκφράζοντας την ευχή, όλοι υγιείς να ανανεώσουν το ραντεβού για το 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button