Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Κοπή βλάστησης και κλάδεμα δένδρων που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων,αυτοφυής βλάστηση κ.λ.π., είδη τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζώνκαι οχημάτων.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – αγροτεμαχίων, τα οποία εφάπτονται με Δημοτικές – Αγροτικές οδούς, να προβούν στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Επίσης παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες των παρόδιων στην αγροτική οδοποιία καλλιεργειών που θα προβούν στην κοπή των κλάδων, όλα τα προϊόντα κοπής (κλαδιά και ξύλα) να τα απομακρύνουν και να τα εναποθέσουν σε μέρος εντός των ορίων των αγροκτημάτων τους και όχι σε κοινόχρηστους χώρους μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, από την νομοθεσία (άρθ. 290 Π.Κ., άρθ.1008 Α.Κ.), και σύμφωνα με την 118/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου άρθρο27 και 28 η οποία αφορά στην έγκριση του κανονισμού Καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Πύλου – Νέστορος,προβλέπεται ο Δήμος να προβεί σε κοπή κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων εντός των ορίων του Δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου επιφυλασσόμενος και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από το Νόμο κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο.

Το χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παραπάνω είναι 20 μέρες μετά τη δημοσίευση αυτής της ειδοποίησης.Παρακαλούμε για τις ενέργειες των ιδιοκτητών για την απρόσκοπτη διέλευση σύμφωνα με τα όσα αναφέρουμε.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χρονόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button