Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δήμος Πύλου –Νέστορος: Τρία έργα ύδρευσης, ύψους 2 εκ. ευρώ υπέβαλε ο δήμος για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ

 

I


Μετά από συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών και συνεργατών του Δήμου, τα τρία αυτά έργα θεωρούνται από τα πιο ώριμα καθώς, εκτός από πλήρεις φακέλους και τεχνικές μελέτες, διαθέτουν και προβλεπόμενα υποέργα αρχαιολογίας, όπου αυτό απαιτείται.
Για μία ακόμα φορά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, αποδεικνύει την ετοιμότητα κι επάρκειά του ώστε να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά όποια πηγή χρηματοδότησης είναι διαθέσιμη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ Τ.Κ. ΚΥΝΗΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 562.800,00 ΕΥΡΩ
Αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Κυνηγού (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Μποζακέϊκα) και τη σύνδεση του με την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης, κατά κύριο λόγο με την αντικατάσταση του υλικού των αγωγών, προκειμένου να μειωθούν οι βλάβες και οι απώλειες νερού.

2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΧΩΜΑΤΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 761.200,00 ΕΥΡΩ
Αφορά στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων που αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες στη Χωματάδα και στα Περιβολάκια με την κατασκευή νέων δικτύων από αγωγούς πολυαιθυλενίου. Στη Χωματάδα προτείνονται εργασίες αναβάθμισης της δεξαμενής και στα Περιβολάκια αντικατάσταση και του αγωγού PVC που συνδέει την δεξαμενή με τον οικισμό. Η αναβάθμιση θα γίνει προκειμένου να μειωθούν οι βλάβες και οι διαρροές.

3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ Τ.Κ. ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Τ.Κ. ΜΕΘΩΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 709.200,00 ΕΥΡΩ
Αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες του οικισμού του Πετροχωρίου με την κατασκευή νέου δικτύου από σωλήνες πολυαιθυλενίου. Προτείνονται ορισμένες επεκτάσεις του δικτύου κυρίως προς την παραλιακή περιοχή, όπου εμφανίζεται αυξημένη τουριστική δραστηριότητα. Προβλέπεται αντικατάσταση των υφιστάμενων οικιακών παροχών και σύνδεση με τους αγωγούς του νέου δικτύου ύδρευσης καθώς και κατασκευή νέων οικιακών παροχών στις επεκτάσεις του δικτύου.
Στη Μεθώνη, το έργο αφορά στην αντικατάσταση παλιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Μεθώνης συμπεριλαμβανόμενης της σύνδεσης του ενός τμήματος με την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης στη θέση Αγία Παρασκευή.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτριος Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: « Καθημερινά πασχίζουμε για έργα που στόχο έχουν την βελτίωση και αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών μας. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της θητείας που διανύουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες καθώς και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να αντικατασταθούν όλα τα δίκτυα αμιάντου.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button