Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Τοποθετήθηκαν σε 4 παραλίες ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Τοποθετήθηκαν σε τέσσερις (4) παραλίες του Δήμου Τριφυλίας (Χρυσή Ακτή ή Μάτι, Λαγκούβαρδο, Καλό Νερό και Αη Λαγούδη) τα ειδικά μέσα πρόσβασης στη θάλασσα, που λειτουργούν σαν βοηθητικοί εξοπλισμοί, για να δώσουν σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του Δημάρχου Τριφυλίας στο Facebook σημειώνονται τα εξής:

«Τοποθέτηση μηχανισμών (ράμπες ΑΜεΑ) σε παραλίες του Δήμου Τριφυλίας»
Δε μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στο χρόνιο αίτημα, των συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας (ΑμεΑ), για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση, στις παραλίες του Δήμου Τριφυλίας.
Και…επιτέλους, το αυτονόητο, γίνεται πραγματικότητα, με την τοποθέτηση ειδικών ραμπών, τις οποίες πραγματοποιήσαμε.
Έτσι, λοιπόν, η ευκολότερη πρόσβαση των συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας (ΑμεΑ), στην παραλία «Χρυσή Ακτή ή Μάτι», στην παραλία «Λαγκουβάρδου», στην παραλία «Αη Λαγούδη» (μάλιστα, με ειδική μέριμνα και για άτομα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης) και στην παραλία «Καλού Νερού», είναι πλέον γεγονός.
Μέσω αυτών, θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, κάτι που εκτός από δικαίωμα είναι και απόλυτη ανάγκη τους, καθότι δύναται να συμβάλλει και βελτιώσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φυσική τους κατάσταση.
Αντιμετωπίζουμε ισότιμα, ως οφείλουμε, τους συμπολίτες μας και επισκέπτες του Δήμου μας (ΑμεΑ) και με κάθε τρόπο τους εξασφαλίζουμε τον τρόπο να κινούνται με άνεση, ανεξαρτησία, αυτονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια, σε όλους τους χώρους και δη τις παραλίες μας.
Και συνεχίζουμε…
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Ήταν κάτι που το χρωστούσαμε στα ΑΜΕΑ.Τ ο αυτονόητο έγινε πραγματικότητα; Γιατί δεν κάνετε αναφορά ότι για όλα αυτά ,όχι μόνο για το Δήμο Τριφυλίας,αλλά για όλους τους Δήμους που έχουν παραλίες υπήρξε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πολιτείας; Το Ευχαριστώ στην πολιτεία!!!

    1. Χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πολιτείας υπήρχε όλα τα χρόνια.Αυτος μόνο το πήρε όμως.αυτη είναι η διαφορά

  2. Δεν ανακαλύψατε την Αμερική. Ο διάδρομος και το ειδικό αμαξιδιο υπήρχε και την προηγούμενη τετραετία. Να μιλάμε με αλήθειες.

  3. Γαλάζια σημαία σε όλη την Τριφυλία ούτε μια ….. . Ήταν που θα γινόμασταν Ριβιέρα…
    Ράμπες για ΑΜΕΑ από την προηγούμενη τετραετία, νομίζω που έτσι και αλλιώς υποχρέωση μας είναι σαν κοινωνία , και όχι για διαφήμιση.

  4. ΡΕ ΌΛΑ ΓΊΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΈΒΛΕΠΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΈΤΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ. ΜΠΡΆΒΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button