Ελλάδα

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Ψυχρός εκτελεστής – Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι υπήρχε από την Καρολάιν»

«Διάβαση τη δικογραφία και ως αντεισαγγελέας εφετών έχω σχετική πείρα από δικαστήρια, ξεκίνησε την κατάθεσή της η μάρτυρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και συνέχισε:

«Ήρθα να μιλήσω μόνο για τη Ρόξυ, το κουτάβι της Καρολάιν. Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου υποδηλώνει ψυχρό εκτελεστή, που χρησιμοποίησε ζώο, για να στήσει τη σκηνοθεσία του περί ληστείας. Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι υπήρχε από την Καρολάιν.

Εχω πέντε ζώα και είναι η προέκταση του εαυτού μου. Το κουτάβι είχε επιθανάτιο αγωνία, γιατί αισθανόταν ότι, ερχόταν το τέλος του. Σκότωσαν τη «μητέρα» του και καταλάβαινε ότι έρχεται το τέλος του. Είχε έναν οδυνηρό τρόμο. Τα σκυλιά γνωρίζουν εάν κάποιος έχει πεθάνει. Το καταλαβαίνουν από τη μυρωδιά. Είχε καταλάβει ότι, σκότωσαν τη μητερα του. Αιφνιδιάστηκε το κουτάβι, γιατι δολοφονήθηκε από φιλικό του, οικείο πρόσωπο. Το σκότωσε ο “πατέρας” και γι΄αυτό δεν αντέδρασε. Μόνο ούρλαζε, έκλαιγε και το άκουγαν οι γείτονες. Ο πνιγμός είναι ο χειρότερος θάνατος».

«Δολοφόνησε την Καρολάιν χωρίς συναίσθημα»

Νωρίτερα κατέθεσε η ψυχίατρος, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια κ. Άλκηση Ηγουμενάκη.

«Χωρίς συναίσθημα! Κτητικό και με την Καρολάιν και με το παιδί του», χαρακτήρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η κ. Ηγουμενάκη, η οποία κατάθεσε πρώτη μάρτυρας, σήμερα, στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, που συνεχίζεται από το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η γιατρός, η οποία διευκρίνισε ότι, δεν έχει εξετάσει τον κατηγορούμενο, αλλά προτάθηκε ως μάρτυρας από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν, επικουρικά, για το ενδεχόμενο που το δικαστήριο αποφασίσει να εξαιρέσει την κατάθεση της μάρτυρα – συμβούλου Ψυχικής Υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της στην προηγούμενη δικάσιμο.

Η κυρία Ηγουμενάκη υποστήριξε ότι, ο 33χρονος κατηγορούμενος δεν βρισκόταν σε βρασμό την ώρα της δολοφονίας της Καρολάιν, αλλά λειτούργησε συνειδητά και χωρίς συναίσθημα.

Και δικαιολόγησε την άποψη της, λέγοντας:

«Οταν κάποιος αρχίσει να σκέπτεται πως θα το κάνω, μπορεί να θεωρηθεί εκ προμελέτης πράξη».

Πρόεδρος: H προσωπικότητα του κατηγορούμενου, μπορεί να δώσει το ερέθισμα, για ό,τι έκανε; Μπορεί να πυροδοτήσει συναίσθημα θυμού;

Mάρτυρας: Ο χρόνος, που μεσολάβησε από τον καυγά Καρολάιν και Μπάμπη, μέχρι τη δολοφονία, ήταν ανασταλτικός παράγοντας, για οποιαδήποτε έκρηξη. Ήταν πεντέμισι λεπτά πάνω από το σώμα της, πριν η Καρολάιν ξεψυχήσει. Ο καυγάς μπορούσε να δημιουργήσει συνάισθημα θυμού στον κατηγορούμενο, αλλά όχι να τον κάνει να φτάσει στο έγκλημα.

Σε ερωτήσεις του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, πως είναι δυνατόν κάποιος, που βρισκόταν σε βρασμό, να μπορεί επι 37 ημέρες να προσποιείται, η γιατρός απάντησε ότι, «κάποιος που βρίσκεται σε κατάσταση “αψιθυμίας”, δηλαδή βρασμού, μετά την πράξη του, βγαίνει, φωνάζει, λέει τι έκανα… Εδώ δεν υπήρχε συναίσθημα».

Κατηγορηματική ήταν η μάρτυρας ότι, ο κατηγορούμενος δεν λειτούργησε εν βρασμώ και με το κουτάβι της Καρολάιν, που το κρέμασε από τη σκάλα.

Σε ερωτήσεις συνηγόρων, που εκπροσωπούν Φιλοζωικό Σωματείο στο Μαραθώνα, από το οποίο η Καρολάιν πήρε το σκυλάκι της, η κυρία Ηγουμενάκη υποστήριξε ότι, «το κουτάβι ήταν η προέκταση της Καρολάιν. Το ήθελε εκείνη και μεγαλώνανε μαζί την κόρη τους, τη Λυδία».

Και συμπλήρωσε:

«Βλέπουμε από τον τρόπο, που σκοτώνει ο κατηγορούμενος ότι, δεν είχε συναίσθημα. Κάνει το θάνατο διαρκείας. Σκοτώνει το κουτάβι βασανιστικά, όπως ακριβώς σκότωσε και την Καρολάιν. Βλέπει το ζώο να χτυπιέται, να υποφέρει, όπως και την Καρολάιν. Βλέπουμε με τι τρόπο αντιμετωπίζει το θάνατο»,

Πολιτική Αγωγή: Tι πρόσφερε στον κατηγορούμενο ο τρόπος, που σκότωσε το κουτάβι;

Mάρτυρας: Τίποτα δεν του πρόσφερε. Εκανε αυτό, που ήθελε. Δεν είχε συναίσθημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button