Lifestyle

Δανοί αρχιτέκτονες κατασκεύασαν το πιο όμορφο εξοχικό στο Πλωμάρι

Η αγάπη τριών αρχιτεκτόνων από τη Δανία για τη Λέσβο και συγκεκριμένα το Πλωμάρι, ήταν το κίνητρο για να δώσουν ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο σιδηρουργείο του 1930, το οποίο μετέτρεψαν σε μια πολυτελή εξοχική κατοικία. Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν χρόνια πριν, όταν η Dorte Mandrup-Poulsen, ο Louis Becker και ο Jens Thomas Arnfred παραθέριζαν στο συγκεκριμένο μέρος του νησιού με τις οικογένειες τους. Λάτρεψαν τόσο πολύ το Πλωμάρι, που θέλησαν να δουλέψουν σε αυτό και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

AdTech Ad

Όπως ανέφερε η Dorte, η ομάδα προσπάθησε να διατηρήσει την αυθεντικότητα του χώρου, μιας και οι ατέλειες του κτιρίου είναι αυτές που διηγούνται την ιστορία του, ενώ ανέφερε πως πολλές φορές ξένοι αγοραστές αποκτούν οικίες σε άλλα μέρη και τις αλλάζουν, ώστε να τις προσαρμόσουν στα μέτρα τους, καταλήγοντας όμως να σβήνουν κάθε παραδοσιακό στοιχείο του τόπου όπου βρίσκονται.

Έτσι λοιπόν, το παλιό σιδηρουργείο ανακατασκευάστηκε με βάση την παλιά του εμφάνιση, με πολλά από τα κομμάτια του να έχουν διατηρηθεί ανέπαφα, όπως π.χ. ο ξύλινος σκελετός της οροφής και το πάτωμα από μπετόν. Επίσης, η παλιά θερμάστρα που υπήρχε ήδη εκεί, έμεινε και χρησιμοποιείται και πάλι για να ζεσταίνει τον χώρο, ενώ κτίστηκε και μια ξύλινη επέκταση, ώστε να στεγαστούν περισσότερα δωμάτια. Τέλος, όσον αφορά την εξωτερική όψη του κτηρίου, αυτή ανακαινίσθηκε και παρέμεινε όπως ήταν πριν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button