Πελοπόννησος

Δείτε την “ιδιαίτερη χερσονησίδα” της Πελοποννήσου με ξωκλήσι πάνω σε αρχαίο ναό!

Κότρωνας η κορώνα της Λακωνικής Μάνης

Το μικρό χωριουδάκι με τις καταπληκτικές παραλίες του, βρίσκεται τοποθετημένο σε «στρατηγικό» σημείο του νομού Λακωνίας: 87 χιλιόμετρα από την  Σπάρτη και 41 από το Γύθειο, είναι υπέροχο ορμητήριο κοντινών ή μακρινών αποστάσεων καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Αρεόπολη.

Εμείς δεν θα μείνουμε τόσο στο γραφικό χωριό αλλά στην χερσονησίδα Σκοπά μια στενή λωρίδα γής μήκους 300 μ. , διασώζονται νεολιθικά, προελληνικά, Ελληνικά και βυζαντινά ερείπια, θα την βρείτε λίγο μετά την κεντρική παραλία και το λιμάνι, εύκολα δεν θα πούμε ότι θα την βρείτε γιατί δεν υπάρχει πινακίδα κατευθύνσεως για την παραλία , τώρα πως θα πάτε ή θα ρωτήσετε ή περνώντας την παραλία και το λιμάνι στα αριστερά σας θα δείτε μια παιδική χαρά , εκεί αφήστε το αυτοκίνητο και θα πάρετε το μικρό μονοπάτι , μην σας φοβίσει η πινακίδα που λέει αδιέξοδος , στο τέλος του μονοπατιού θα την βρείτε μπροστά σας.

Η μαγευτική χερσονησίδα Σκοπά, ανατολικά του Κότρωνα, ήταν η θέση της θαλασσινής ακρόπολης της αρχαίας Τευθρώνης και επίνειο του αρχαίου Πύρριχου.

Σήμερα απομένουν λιγοστά λείψανα που φθάνουν μέχρι και την Ρωμαική εποχή, ενώ το εκεί εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου είναι κτισμένο πάνω στον αρχαίο ναό της Ισσωρίας Αρτεμης.

Στην ΒΔ πλευρά της δεξιάς παραλίας υπάρχουν ερείπια Ρωμαικών Ιαματικών Λουτρών. Ακόμη και σήμερα η θάλασσα στην δεξιά παραλία χαρακτηρίζεται από πολλά θερμά θαλάσσια ρεύματα.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο Άγγελος Αρναουτέλης στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button