ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Δεν βρίσκουν άκρη για ετοιμόρροπο οίκημα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Πέντε χρόνια προσπαθεί ιδιοκτήτης σπιτιού να βγάλει άκρη με το Δήμο Τριφυλίας για ετοιμόρροπο οίκημα που εφάπτεται με το δικό του στην Κυπαρισσία, προκειμένου να μπορέσει να κάνει απαραίτητες εργασίες επισκευής και ακόμη δεν έχει καταφέρει τίποτα.

Αν και έχει βγει απόφαση για κατεδάφιση του ετοιμόρροπου σπιτιού, αυτή ακόμη δεν έχει εκτελεστεί και μάλιστα την περασμένη Πέμπτη ενώ του είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα ξεκινούσε η κατεδάφιση, προέκυψαν νέα εμπόδια.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την εύλογη αγανάκτηση του ιδιοκτήτη Γιάννη Παπαδόπουλου, αδελφού του Αλέκου Παπαδόπουλου που τόσα έχει προσφέρει στην περιοχή -μάλιστα η αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στην Κυπαρισσία φέρει το όνομά του. Μπορεί να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπως έκανε και την Παρασκευή, όμως η άκρη δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας που βρέθηκε μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο την Παρασκευή στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας κάνει λόγο ευθέως για ανικανότητα του δήμου να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του.

Η υπόθεση αφορά ακίνητο που βρίσκεται στην αρχή του μεγάλου καλντεριμιού στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει ένα σπίτι που θέλει να συντηρήσει και να επισκευάσει, το οποίο όμως εφάπτεται με άλλο οίκημα που είναι ετοιμόρροπο. Εδώ και χρόνια ξεκίνησε τη διαδικασία μέσω του δήμου να προχωρήσει η κατεδάφισή του, καθώς δεν εμφανίζονταν ιδιοκτήτες. Το 2015 πάρθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε η κατεδάφισή του ως επικινδύνως ετοιμόρροπου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Στο μεσοδιάστημα κατέθεσε μήνυση  για παράβαση καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου, χωρίς να έχει εκτελεστεί η απόφαση, αλλά και πάλι δεν έχει γίνει τίποτα. Η τελευταία υπόσχεση που είχαν πάρει ήταν ότι την Πέμπτη θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες κατεδάφισης, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιάννη Κατσούλα μας επισήμανε ότι η αρμόδια επιτροπή του δήμου πήγε για αυτοψία στο σημείο και εκεί εμφανίστηκαν τρίτοι ως ιδιοκτήτες τμήματος που είναι κολλητά σε αυτό που πρόκειται να γκρεμιστεί και όπως ανέφεραν δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν. Μάλιστα ενημέρωσαν το δήμο ότι ετοιμάζουν τοπογραφική αποτύπωση της ιδιοκτησίας τους, έτσι δεν μπορούν παρά να περιμένουν αφού η απόφαση κατεδάφισης αφορά συγκεκριμένη ιδιοκτησία, επισήμανε ο κ. Κατσούλας. Υπογράμμισε δε πως αν οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες συναινέσουν θα προχωρήσει η διαδικασία κατεδάφισης, διαφορετικά θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία από την αρχή για να παρθεί νέα απόφαση.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αλκης Ξύγκας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Συμβαίνει να είναι συγγενής μου ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, αδελφός του Αλέκου, που έχει κάνει τόσα για την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, ο οποίος θέλει να επισκευάσει το σπίτι του στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας. Μετά από αποφάσεις τεχνικών υπηρεσιών, αποφάσεις της Πολεοδομίας, εκθέσεις μηχανικών ότι είναι επικίνδυνο, ένα γειτονικό σπίτι που δεν εμφανίζεται να είναι κανενός, το οποίο είναι υποχρεωμένος ο δήμος να γκρεμίσει καθώς υπάρχει σχετική διάταξη. Πέντε χρόνια τώρα προσπαθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος να φτιάξει ένα καινούργιο σπίτι στην Κυπαρισσία, έφτασε στο σημείο να ζητήσει να αποχαρακτηριστεί το όνομα της αίθουσας «Αλέκος Παπαδόπουλος» που της έχει δοθεί, από την αγανάκτησή του. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και αυτό μας είπε και η εισαγγελέας. Ο δήμος είναι ανίκανος να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του, οι οποίες απορρέουν από το νόμο και όποιος το αμφισβητεί ας με καλέσει στο δικαστήριο να τα πω. Εχουν παρθεί αποφάσεις, περιμένει 5 χρόνια να γκρεμιστεί το ετοιμόρροπο σπίτι, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Πριν από 3-4 χρόνια και ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα του κτηρίου είχε κάνει και αυτός μήνυση ζητώντας την κατεδάφισή του».

 

Κ.Μπ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button