Πελοπόννησος

Δεν ειναι τρολ: Χιόνισε στην κορυφή του Ταϋγέτου!

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έφερε χιόνια στην κορυφή του αρσενικού βουνού της Λακωνίας.

Ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Μπαγιώκου αποτύπωσε την λευκή κορυφή του Ταϋγέτου μετά τη μεσημεριανή βροχόπτωση της Τρίτης.

lakonikos.gr

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

  1. Ο Ταΰγετος ( τουλάχιστον η κορυφή του), ανήκει στον νομό Μεσσηνίας. Το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία
    που είναι στην κορυφή του ανήκει στην ενορία των Τσερίων και όσο υπήρχε ιερέας στα Τσέρια αυτος
    λειτουργούσε στην χάρη του.( το ξέρω σαν Τσεριώτης).

  2. Για την ιστορία να ξέρετε ότι εκκλησιαστικα ο προφήτης Ηλίας στην κορυφή του Ταΰγετο ανήκει στο Γύθειο όπως και τα Τσερια της μεσηνιακης Μάνης επίσης εκκλησιαστικα φτάνει στα 12 χιλιόμετρα πριν από την Καλαμάτα ακόμα και ο Άγιος Παντελεήμων μπορεί να ανήκει στην Μεσσηνία αλλά εκκλησιαστικα ανήκει στο Γύθειο

  3. Καλά είσαι πολύ Μαλέας που ανήκει η κορυφή του Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και αν μένεις στην δυτική Μάνη είσαι και εσύ Λάκωνας , με τον νόμο επί Μεταξά σας προσχώρησε στην Μεσσηνία στα τέλη της δεκαετίας του 1930, είστε Μανιάτες λεβέντες να πάνω από όλα είστε Λάκωνεεες!!! Μην ξεχνάτε!!!

  4. Εσύ που είσαι Λάκωνας κ σωστός όπως νομίζεις …..τολμάς κ γράφεις ανώνυμα.Διοικητικά ο Ταΰγετος ανήκει στην Μεσσηνία ότι κ να λες εσύ.

    1. Κύριε Λαλέα, το όρος Ταϋγέτος διοικητικά έως το τουριστικό περίπτερο στην περιοχή πριν το χωριό τής Αλαγονίας ανήκει στον νομό Λακωνίας, από εκεί και πέρα λογικό είναι να ανήκει στην Μεσσηνία, το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και η κορυφή άστοχα παρατηρήσατε ότι ανήκει στον γειτονικό νομό από το επώνυμο σάς και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι είστε Μανιάτης και η ηροωτοκος Μάνη έφτανε τα όρια της Αβίας καί τής Βέργας, είστε Λάκωνας και όχι Μεσσήνιος Μεσσήνιος είστε μόνο διοικητικά,ιστορικά και εκκλησιαστικά και στην καταγωγή Μανιτάρια και Λάκωνας, Αυτά με εκτίμηση!!

  5. Δεν θα πιάσουμε την ιστορία απο την αρχή, γιατί θα πούμε οτι κ η Σικελία ανήκει στην Ελλάδα. Μιλάω για το τι ισχύει σήμερα.
    Η κορυφή του Ταϋγέτου ανήκει στην πρωην κοινότητα Τσερίων, κ ως εκ τούτου στον νομό Μεσσηνίας. Όσο για το πως νοιώθει κανείς
    είναι προσωπικό του θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button