Τοπικά ΝέαΧώρα

Δεν θα γίνει ούτε φέτος το πανηγύρι της Χώρας

Μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου Κοινότητας Χώρας ακυρώνεται λόγω της πανδημίας η εμποροπανήγυρη της Χώρας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα γίνει το μεγάλο παζάρι καθώς λόγω της πανδημίας κρίθηκε επικίνδυνη για τη μετάδοση του ιού η διεξαγωγή του. Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη απόφασή του, στις 12 Σεπτεμβρίου, το συμβούλιο Κοινότητας Χώρας είχε γνωμοδοτήσει θετικά, ωστόσο όλα τα μέλη του Συμβουλίου έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων αλλά και διάχυτου φόβου ότι εάν πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη θα γίνει η αιτία διάδοσης της πανδημίας. Επιπλέον, έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Κοινότητας κατάσταση ονομάτων με τις υπογραφές ιδιοκτητών οικιών και καταστημάτων που βρίσκονται εντός του χώρου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης για τη μη πραγματοποίησή της σε αυτό το χώρο λόγω πανδημίας.

Αναλυτικά στην εισήγηση του θέματος, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναφέρονται τα εξής: «Με την αριθμ. 13/12.09.2021 και με ΑΔΑ: 629ΦΩ1 Β-Π72 ομόφωνη απόφαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Χώρας γνωμοδότησε προς τα αρμόδια συλλογικά Όργανα του Δήμου Πύλου-Νέστορος να πραγματοποιηθεί η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη έτους 2021 με γνώμονα την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας και πάντα μέσα στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εν συνεχεία όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Χώρας έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων αλλά και διάχυτου φόβου εάν πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη θα γίνει η αιτία διάδοσης της πανδημίας και επιπλέον έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Κοινότητας κατάσταση ονομάτων με τις υπογραφές, ιδιοκτητών οικιών και καταστημάτων που βρίσκονται εντός του χώρου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης για τη μη πραγματοποίησή της σε αυτό το χώρο λόγω πανδημίας. Επανερχόμενο το Κοινοτικό Συμβούλιο στις 30-09-2021 και με βάση τα νέα δεδομένα, κρίνει ότι η υγεία δημοτών και πολιτών προέχει από οτιδήποτε άλλη δραστηριότητα. Για τους ως άνω αναφερόμενους λόγους η εισήγηση του Συμβουλίου είναι η αναβολή της ετήσιας εμποροπανήγυρης Χώρας για το έτος 2021.».

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Χώρας αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων: 83, 88, 89 και 90 του νόμου 3852/2010 Φ.Ε.Κ. 87/Α/07-06-2010, όπως αυτά ισχύουν σήμερα, καθώς και την εισήγηση, αποφάσισε ομόφωνα την μη πραγματοποίηση για το έτος 2021 της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button