Lifestyle

Δεν θα το πιστέψετε πόσων χρόνων είναι αυτός ο Κινέζος -Ένας από τους πρώτους bodybuilders!

Τα μυστικά για την νεανική του διάπλαση αποκάλυψε ένας Κινέζος που κάνει bodybuilding εδώ και 40 χρόνια.

Ο Γιανγκ Σινμίν είναι 72 ετών, αλλά δείχνει σαν έναν 30άρη, σηκώνει 170 κιλά και έχει πυκνότητα οστών ενός πολύ νεαρού άνδρα, σύμφωνα με το γιατρό του. Ο γυμναστής ήταν ένας από τους πρώτους που έκαναν bodybuilding στην Κίνα, λαμβάνοντας μέρος στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για το άθλημα με 38 άλλους συμμετέχοντες το 1983. «Φτιάξαμε τις δικές μας μπάρες, αλτήρες, οριζόντιες και παράλληλους ράβδους για να προπονηθούμε» λέει ο ίδιος.

Έχοντας ως έμπνευση τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο 72χρονος Κινέζος κέρδισε περισσότερα από 100 τρόπαια και μετάλλια στην καριέρα του. Αλλά η αφοσίωσή του στη διατήρηση της σωματικής του διάπλασης και μάλιστα ακόμη και σε αυτή την ηλικία, είναι το πιο αξιοσημείωτο. «Το σχήμα του σώματός μου και η μυική μου δύναμη είναι καλύτερα από τους περισσότερους νέους, παρόλο που είμαι στα 70 μου» λέει. «Η άσκηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Μέσα από την πολυετή εμπειρία μου, το να είμαι πρωταθλητής δεν είναι πλέον ο στόχος μου. Στόχος μου είναι η διατήρηση της υγείας και της αντιγήρανσης προκειμένου να έχω ενέργεια για να κάνω όσα θέλω».

Ο Κινέζος bodybuilder σε αγώνες - Είναι ένας από τους πρώτους που διαγωνίστηκαν στο άθλημα το 1983
Ο Κινέζος bodybuilder σε αγώνες – Είναι ένας από τους πρώτους που διαγωνίστηκαν στο άθλημα το 1983

Ποια όμως είναι τα μυστικά του Σινμίν για το απίστευτό σώμα και νεανικότητά του;

  • Αυστηρή διατροφή επικεντρωμένη στις φυτικές ίνες και τις πρωτεΐνες την οποία ο Σινμίν ακολουθεί τα τελευταία 10 χρόνια.
  • 6-8 αυγά για πρωινό, καθώς και ντομάτες, αγγούρι, βρώμη και στήθος κοτόπουλου
  • Πρωινό τζόκινγκ κάθε μέρα
  • Στη συνέχεια, προπόνηση για ενδυνάμωση της μυικής δύναμης επί μιάμιση ώρα. «Κατά τη διάρκεια της προπόνησης να θυμάστε τρία πράγματα» λέει. «Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις ίδιες κινήσεις. Χτίστε μυς και κάψτε λίπος. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την ισορροπία σας».
  • Αυτοπειθαρχία και επιμονή.

Τα επιτεύγματά του, του έχουν δώσει το όνομα «Iron Grandpa» (Παππούς από ατσάλι), στη διαδικτυακή κοινότητα bodybuilding. «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να συνεχίσω να προπονούμαι μέχρι τα 75. Και μετά μέχρι τα 80. Και κατόπιν τα 85» λέει, προσθέτοντας: «Θέλω να σπρώξω τα όρια του ανθρώπινου σώματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button