Αγροτικά

Δεν περικόπτεται η σύνταξη για αγροτικά εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 4.923 ευρώ

Δεν θα περικόπτεται η σύνταξη αγροτών που συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα εφόσον το αποκτούμενο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 4.923 ευρώ ετησίως.

Τα παραπάνω διευκρινίζονται, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά ερωτήσεις και απαντήσεις γι τους συνταξιούχους του οργανισμού,

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο διαχωρίζει τους συνταξιούχους σε αυτούς που είχαν συνταξιοδοτηθεί και εργάζονταν ήδη στις 13.5.2016, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου, και εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη με το νέο καθεστώς.

Για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016) είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Ειδικό καθεστώς ισχύει για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Ο νέος νόµος δίνει ανάσα σε χιλιάδες επαγγελµατίες που επιθυµούν να εργάζονται και µετά τη συνταξιοδότησή τους διατηρώντας τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές.

Ευνοϊκότερο καθεστώς ισχύει για τους αγρότες. Δεν θα περικόπτεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημα από τις αγροτικές δραστηριότητες δεν υπερβαίνει τα 4.923 ευρώ ετησίως.

Επιπλέον αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων που διορίζονται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Για περισσότερα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.efka.gov.gr/el/syntaxe-logo-geratos-ergasia-syntaxioychon

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.