Τοπικά Νέα

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Νέο τιμολόγιο για τη χρέωση των ελαιοτριβείων στο Δήμο Τριφυλίας

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας εγκρίθηκε το νέο κλιμακωτό τιμολόγιο για τη χρέωση των ελαιοτριβείων. Επιπλέον, εγκρίθηκε η διόρθωση των παλιών οφειλών των ελαιοτριβείων, καθώς και η αναμόρφωση του τιμολογίου του Δήμου Τριφυλίας στο ποσό των 250.000 € το έτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Αναπληρώτρια του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κα Ψιλογαλάνη Παναγιώτα εισηγήθηκε το 3ο θέμα, σχετικά με την χρέωσης Ελαιοτριβείων και εισήγηση του προϊσταμένου ύδρευσης για αιτήσεις καταναλωτών και χρεώσεις νομικών προσώπων, εκκλησιών κ.λ.π. και είπε: «Σας διαβάζω την έγγραφη εισήγηση του κου Μπακούρου Σωτήριου (μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ) η οποία αναφέρει: Ένας από τους μεγαλύτερους ελαιοπαραγωγικούς Δήμους της Ελλάδας μέση ετήσια παραγωγή περίπου 25.000 έως 30.000 τ.μ. Στο Δήμο μας λειτουργούν περίπου 50 ελαιοτριβεία. Μέχρι πριν 2 με 3 χρόνια η χρέωση ήταν για την περίοδο λειτουργίας από Νοέμβριο έως Ιανουάριο 450,00€ την ελαιοκομική περίοδο.  ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ. Τα ελαιοτριβεία λειτουργούν τους τρεις χειμερινούς μήνες που το νερό ύδρευσης είναι αρκετό και λειτουργούν οι πηγές χωρίς κόστος άντλησης των γεωτρήσεων. Με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. αποφασίστηκε να γίνεται καταγραφή της ποσότητας βάση υδρομέτρων. Αυτό έγινε χωρίς να ειδοποιηθούν οι ελαιοτριβείς και χωρίς να υπάρχουν υδρόμετρα σε όλα τα ελαιοτριβεία του Δήμου Τριφυλίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στον ίδιο Δήμο να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση πράγμα παράνομο. Πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου 2019 – 2020 είχαμε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου (προέδρου τότε της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.) ότι τα ελαιοτριβεία θα καταβάλουν 900,00€ για το τρίμηνο λειτουργίας τους πράγμα που δεν τηρήθηκε και είχαμε παράλογες χρεώσεις που σε πολλές περιπτώσεις η αξία του νερού ξεπερνούσε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Ορισμένα ελαιοτριβεία πλήρωσαν 450€ και ορισμένα τίποτα. Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δίκαιο τρόπο για όλους αποφάσισε τα ελαιοτριβεία να χρεώνονται με ενιαίο κλιμακωτό
τιμολόγιο, δηλαδή :
Από 0 έως 80 m3 χρέωση με τιμή 0,06€
Από 81 έως 700 m3 χρέωση με τιμή 0,12€
Από 701 έως 2000 m3 χρέωση με τιμή 0,20€
Από 2001 έως 9999999 m3 χρέωση με τιμή 0,32€
Το μέτρο είναι δίκαιο και πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα ελαιοτριβεία του Δήμου Τριφυλίας.  Προκειμένου να γίνει ένα νέο ξεκίνημα και να εισπράξει η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. τις παλιές οφειλές προτείνω όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι την ελαιοκομική περίοδο 2019 – 2020 να χρεωθούν όλοι με 1000,00€ και στη συνέχει να εφαρμοστεί το ψηφισθέν από την ΔΕΥΑΤ τιμολόγιο».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. στην εισήγησή του ανέφερε: «Για όλα τα παραπάνω που είναι αποδεκτά θα ήθελα να συζητηθεί και το θέμα της αναμόρφωσης του τιμολογίου που αφορά το Δήμο Τριφυλίας. Με απόφαση παλιότερη είχε κοστολογηθεί ότι ο Δήμος Κυπαρισσίας θα χρεώνεται ετησίως 62.000,00€. Αυτή η απόφαση παραμένει, όμως ο Δήμος έχει επεκταθεί σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τριφυλίας και θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση ώστε να χρεώνονται όλες οι Δ.Ε. του Δήμου. Για το λόγο αυτό προτείνω το ετήσιο τιμολόγιο να διαμορφωθεί στο ποσό των 250.000,00€ ώστε να καλύπτει το σύνολο του Δήμου Τριφυλίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αναπληρώτρια του Γενικού Διευθυντή διευκρινίζοντας ότι για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να προβλεφθούν ότι προβλέπει ο νέος κανονισμός για την κοστολόγηση ύδατος.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της κας Παπαδοπούλου Αντωνίας, τα εξής:

1. Εγκρίνουν την εισήγηση του κου Μπακούρου Σ. και ψηφίζει νέο τιμολόγιο για τη χρέωση των ελαιοτριβείων ως εξής:
Από 0 έως 80 m3 χρέωση με τιμή 0,06€
Από 81 έως 700 m3 χρέωση με τιμή 0,12€
Από 701 έως 2000 m3 χρέωση με τιμή 0,20€
Από 2001 έως 9999999 m3 χρέωση με τιμή 0,32€

2. Εγκρίνουν οι παλιές οφειλές των ελαιοτριβείων (πριν το έτος 2019) να διορθωθούν και να τιμολογηθούν με 1.000,00€ ανά έτο.

3. Την αναμόρφωση του τιμολογίου του Δήμου Τριφυλίας στο ποσό των 250.000,00€ το έτος.

Σχετικά Άρθρα

2 thoughts on “ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Νέο τιμολόγιο για τη χρέωση των ελαιοτριβείων στο Δήμο Τριφυλίας”

  1. Γιάννης(Σωτήρης) κερνάει ……πίνει!!!
    Περίπατο οι δημοκρατικές ευαισθησίες.Δημοτικός Σύμβουλος ,Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και εισηγείται στο σώμα την ευνοϊκή ρύθμιση για το τιμολόγιο και την διαγραφή_απαλλαγή οφειλών ,όντας ο ίδιος ελαιοτριβεας.Μπράβο άξιος ο μισθός !!Τόσες υπηρεσίες προσφέρει ο άνθρωπος να μην ανταμοιφθει; Δήμαρχε λίγα έδωσες ,βάλε κάτι ακομη για τους «δυστυχους» τους ελαιοτριβεις!!!
    Προεδρε της ΔΕΥΑΤ θα μας ενημερώσεις τι ποσό αφορούν οι διαγραφές;;.Κύριοι με αυτήν την απόφασή σας προκαλείτε τους μικρούς καταναλωτές απειλώντας τους με διακοπή της υδροδότησης αν δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
    Πρόεδρε λίγα ζητάς ,τι να κάνεις με 250.000€.Κάντε ένα συμψηφισμό με αυτά που οφείλει η ΔΕΥΑΤ στο Δήμο.Τώρα είναι ευκαιρία.
    Θα την στείλετε για έλεγχο νομιμότητας την απόφαση.Όλα αυτά δεν δε στηρίζονται σε οικονομοτεχνική μελέτη.

  2. Απεναντίας αγαπητέ πρώην, το γεγονος οτι το εισηγήθηκε ένας άνθρωπος του χώρου, και όχι ένας άσχετος, έχει σημασία! Και εσύ σαν «πρώην» δεν μας λες τι κάνατε οι… «πρώην»?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.