Δήμος Μεσσήνης

Δημιουργία αγροτουριστικής διαδικτυακής πύλης στον Δήμο Μεσσήνης

Πρόταση για την ανάδειξη του αγροτουρισμού. Αξιοποίηση του ορεινού πλούτου και στήριξη των παραγωγών.

Γιάννης Λάσκαρης (Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης)

Αν και ο ορεινός όγκος του Δήμου Μεσσήνης έχει περιπέσει σε κοινωνική ακινησία  καθώς η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για διαφυγή από τα ασφυκτικά αστικά κέντρα είναι έντονη, πολλά από τα χωριά του Δήμου διατηρούν τις προϋποθέσεις για να τον υποδεχθούν  και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του για εναλλακτική προσέγγιση διακοπών.

Τα περισσότερα χωριά του Δήμου Μεσσήνης διατηρούν μεγάλο μέρος από την ιστορική τους δομή ανόθευτη ενώ διασώζονται σε αυτά υποδομές της προβιομηχανικής εποχής. Επίσης ο φυσικός τους περίγυρος συγκροτείται από «στοιχεία»  όπως οχυρώσεις, ερείπια αλλοτινών εποχών εκκλησιαστικά μνημεία  στάβλους, παλιά ελαιοτριβεία πηγάδια, βρύσες, και σε συνδυασμό με τους θρύλους και τις  τοπικές ιστορίες γίνονται ελκυστικά και εγείρουν το ενδιαφέρον κάποιου που αναζητά κάτι περισσότερο από την αναψυχή του.  Παράλληλα σε πολλά από τα χωριά τόσο δίπλα από τη μητρόπολη του Δήμου όσο και τα πιο απομακρυσμένα υπάρχουν λαογραφικά μουσεία και φυσικά καφενεία και καταστήματα εστίασης αλλά και πώλησης αγαθών.

Θεωρώ χρέος μας την προσπάθεια της ένταξης σε καινοτόμα προγράμματα αλλά και την ανάδειξη του αγροτουρισμού μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Πρέπει να εξετασθεί σοβαρά η δημιουργία αγροτουριστικής διαδικτυακής πύλης που θα δώσει έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση πληροφοριών ανά δημοτική ενότητα και θα συμβάλλει στην αγορά αγροτουριστικών προϊόντων μέσα από το διαδίκτυο με ευεργετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς καθώς θα ενισχυθεί το εισόδημα τους. Αφού  οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν θα υποστηρίζονται από σύγχρονα λειτουργικά συστήματα το κοινό που θα έχει πρόσβαση θα είναι μεγάλο.

Στην πύλη αυτή θα μπορούσε να  ενσωματωθεί και πληροφοριακό υλικό για τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τις υπηρεσίες που παρέχει η μητρόπολη του Δήμου η Μεσσήνη μετατρέποντας τη παράλληλα  σε  εφαλτήριο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button