Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης

Δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης, από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος. Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο της περιοχής, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια.

 

Το δρόμο της δημοπράτησης άνοιξε η έγκριση της σύναψης και των όρων της προγραμματικής σύμβασης για τα συγκεκριμένα έργα μεταξύ του δήμου και της ΔΕΥΑ, από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Τα έργα αφορούν: Την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού της Κορώνης. Την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, η οποία θα λειτουργεί με τη μέθοδο του παρατεταμένου αερισμού και των επιμέρους μονάδων της σε οικόπεδο στην περιοχή “Γκορτζόγλι” ΒΔ της Κορώνης. Τη σύνδεση με τη ΔΕΗ της ΕΕΔΛ και των αντλιοστασίων. Την επίβλεψη από την Αρχαιολογία. Την αγορά γης για το χώρο της εγκατάστασης της ΕΕΔΛ. Και τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος και κύριος η ΔΕΥΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 8.179.868 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 26 μήνες και στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης ορίστηκαν ως τακτικά μέλη ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιψάς, με αναπληρωματικά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Ρομπάκη και τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Πελαγία Λευτάκη – Αρβανίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button