Τοπικά Νέα

Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριφυλίας σε Λεβεντάκη: “Ποια έργα σας βλέπει ο Τριφυλιακός λαός; Τα λουλούδια και τα κλεφτοφάναρα;”

Την ανακοίνωσή συνυπογράφουν οι 12 σύμβουλοι

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των “απουσιών” από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας και την αυστηρή ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη, δώδεκα (12) δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απαντούν στον δήμαρχο Τριφυλίας, κάνοντας λόγο για “ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού που διακρίνουν την τρίχρονη άσκηση της εξουσίας του”, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “ο αυταρχισμός, ο συνεχής λεκτικός «τσαμπουκάς» και ο εγωισμός μαζί με την απαράδεκτη και καταστροφική άποψη «μόνο εγώ μπορώ», έχουν οδηγήσει το Δήμο στο τέλμα και την ανυποληψία”.

Αναλυτικά η επιστολή των δημοτικών συμβούλων:

Απειλές με το απουσιολόγιο!!!

Ευτελισμός!!

Ένα χρόνο πριν τη λήξη της Δημοτικής περιόδου και τα σημάδια διάλυσης της Δημοτικής Αρχής ορατά. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, συστηματική, απουσία του Δημάρχου από τις συνεδριάσεις του ανώτερου οργάνου διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και αντιδημάρχων που «κρύβονται»(;;) πίσω από την τηλεδιάσκεψη. Αυτή η αδικαιολόγητη απουσία του Δημάρχου, δεν δικαιολογήθηκε ούτε από τον Πρόεδρο του οργάνου, όταν προέτρεπε τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραμείνουν στην αίθουσα και ότι μπορεί να έλθει ο Δήμαρχος. Επομένως ποια υποχρέωση σας ανάγκασε να μην παρευρεθείτε στη συνεδρίαση;.

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ψήφο στις αποφάσεις του οργάνου. Αυτό δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση της παρουσίας. Ο Δήμαρχος από κοινού με τον Πρόεδρο καταρτίζουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες στο σώμα για όποιο θέμα ερωτηθεί από τους συμβούλους. Ο Δήμαρχος εκ του θεσμικού του ρόλου είναι υποχρεωμένος ηθικά, θεσμικά, πολιτικά και διοικητικά να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις, να ενημερώνει και να απαντά.

Μέμφεται ο κ.Δήμαρχος τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι έχουμε κάνει σημαία το στρεβλό αυτοδιοικητικό νόμο και παρακωλύουμε τη λειτουργία του Δήμου. Ξεχνάει, μάλλον, ότι με αυτόν το νόμο εξελέγη Δήμαρχος και αυτός ο νόμος του παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλες Δημοτικές παρατάξεις. Οι όποιες προσπάθειες κάνατε απέτυχαν παταγωδώς, στη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου.Για αυτές τις αποτυχίες φέρετε ακεραία την ευθύνη, διότι η έπαρση, ο αυταρχισμός, ο συνεχής λεκτικός «τσαμπουκάς» και ο εγωισμός μαζί με την απαράδεκτη και καταστροφική σας άποψη «μόνο εγώ μπορώ», έχουν οδηγήσει το Δήμο στο τέλμα και την ανυποληψία.

Ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού διακρίνουν την τρίχρονη άσκηση της εξουσίας. Τα καύσιμα και τα εφόδια σήμερα προέκυψαν κ, Δήμαρχε; Ή νοιάζεστε τόσο πολύ για το πώς θα κυκλοφορήσουν οι Αντιδήμαρχοί σας με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα;

Ποια έργα σας βλέπει κ. Δήμαρχε ο Τριφυλιακός λαός ; Τα λουλούδια και τα κλεφτοφάναρα; Θα αντέξουν μέχρι την αποχώρησή σας; Ανάπλαση πλατείας Άνω Πόλης,Ανοικτό Κέντρο ΕμπορίουΚυπαρισσίας,Δεκατεσσάρων Φιλιατρών ,Ταρτάν και Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φιλιατρών ,Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας κ.ά. ,είναι η προίκα που σας έδωσε η προηγούμενη Δημοτική αρχή ,όπως και τα χρήματα για την προμήθεια απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου. Δικό σας έργο ,δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη δει να εκτελείται στο Δήμο και ούτε θα αφήσετε για την επόμενη περίοδο.

Η δημοσιοποίηση των απουσιών!!!των Δημοτικών Συμβούλων σας καταρρίπτει το επιχείρημα των προσυνεννοήσεων. Οι απουσίες διαφορετικές για κάθε Δημοτικό Σύμβουλο..

Απαξιώσατε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου,συνένοχος και ο Πρόεδρος ,τόσο με την περιφρόνηση όσο και με την έλλειψη ενδιαφέροντος για γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων στο σώμα.Έχετε κάνει δε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. διάτρητο κουρέλι.

Δεν ικανοποιήσατε την απαίτηση των συμβούλων για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τις συνεδριάσεις του σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης. Δεν προχωρήσατε σε σύναψη σύμβασης για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών ,όπως ο νόμος ορίζει. Σας ενδιαφέρουν οι βουβές συνεδριάσεις ,η ψηφοφορία και η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων σε χρόνο ενός καφέ!! Δεν μπορείτε να συντονίσετε τις υπηρεσίες του Δήμου για την παρακολούθηση των θεμάτων που χρήζουν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα να τρέχετε για να προλάβετε την τελευταία στιγμή.Κάθε εβδομάδα συνεδρίαση με δύο-τρία θέματα.

Τη δική σας τακτική και νοοτροπία υιοθετούν και οι Αντιδήμαρχοί σας. Προτιμούν τη βουβή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και παρόντες αδυνατούν να παράσχουν την απαραίτητη πληροφόρηση. Ευτυχώς που δεν απουσιάζει ο υμνητής σας!!.

Στην τελευταία συνεδρίαση είχαν προκύψει σοβαρά θέματα για τα οποία είχατε υποχρέωση να μας ενημερώσετε. Η συνάντηση με τον Υπουργό στην Τρίπολη , η διαχείριση των απορριμμάτων και το θέμα του οδικού άξονα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι που ανέδειξε ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Οφείλαμε για την ενημέρωση των δημοτών να αποχωρήσουμε και να απαιτήσουμε,την οφειλόμενη παρουσία σας. Σας περιμένουμε!!

Τις απειλές για τις εκλογές μήπως πρέπει να τις απευθύνετε στον εαυτό σας και στην ομάδα σας; Πρωτίστως εσείς θα κριθείτε για την απραξία σας και τη διάλυση του Δήμου και η κρίση θα είναι αυστηρή.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΑΛΕΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΙΔΩ

ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΑΦΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

17 Σχόλια

 1. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
  ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΛΕΥΡΟ..
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ Ο ΚΑΤΣ, Ο ΚΟΥΚ ,Ο ΔΡΙΜ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ….
  ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

  1. Ο κόσμος βλέπει την αλλαγή? Ποιά αλλαγή??? Την αλλαγή προς την πλήρη διάλυση του Δήμου? Μάλλον αυτό θα εννοείτε…

  2. Νοσοκομείο μεριά φύγε και άλλαξε μεριά πήγαινε προς Τρίπολη αριστερά καλό νοσηλευτικό ίδρυμα με άριστες ψυχιατρικής παροχές!!!

 2. Ο Λεβεντάκης είναι ο χειρότερος Δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ. Τα αποτελέσματα των κάκιστων χειρισμών του σε κάθε επίπεδο, τα βιώνουμε και θα τα βιώνουμε και στο μέλλον….Γκρέμισε σε τρία χρόνια, ότι έχτιζαν οι προηγούμενοι μία δεκαετία πίσω… Εμείς έχουμε τη δύναμη στα χε΄ρια μας και θα τον στείλουμε σπίτι του (μαζί φυσικά και την συμμορία των αντιδημάρχων του). Αν δείξει έστω και λίγη καλή διαγωγή, θα τον πάρουνε οχταμηνίτη στην καθαριότητα για να πηγαίνει και πάλι ο μισθός του στη εφορία που χρωστάει…. Μόνο ψέματα ξέρει να λέει…

 3. Μήπως όλοι εσείς που υπογράψατε αυτό το πολύ καλό άρθρο θα έπρεπε επιτέλους να κάνετε μια κίνηση όλοι μαζί μπας και σωθεί ο έρμος ο τόπος από τους λαθραιους και τα υποκείμενα????

 4. Ανεχτηκατε πολλά πράγματα κύριοι. Αν είχατε αντιδράσει από νωρίτερα ίσως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Έχετε ευθύνη που του επιτρεψατε τρία χρόνια “να αλωνιζει”.

 5. ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΪΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

 6. Τα ‘κλεφτοφάναρα’ που έχουν σώσει κόσμο στη στροφή προς Αγία Κυριακή, και που είναι και θα είναι για δυο και χρόνια ακόμη ο εθνικός δρόμος Κυπαρισσία – Πύλος Αυτά εννοούν; Οι παιδικές χαρές κι αυτές ενοχλούν; Σε δρόμους που στρώθηκαν απο την παρελθούσα δημοτική αρχή στα Φιλιατρά δεν είχαν περαστεί αγωγοί ομβρίων, περάστηκε, κι αυτό είναι έργο τους; Το υπόλοιπο κομμάτι των Φιλιατρών που αλφαστοστρώθηκε κι αυτό δικό τους είναι; και κατι άλλο αν θα κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα που θα φωτίζουν τα κλεφτοφάναρα κι αυτό θα ναι άσχημο; Ήταν καλύτερο δε που εκατέρωθεν των εθνικών δρόμων υπήρχαν βάτα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button