Τοπικά Νέα

Δημόσια ανοιχτή πρόταση στο δήμαρχο Τριφυλίας για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ

Του Ηλία Σωτ. Γιαννόπουλου, κατοίκου Κυπαρισσίας, δημότη δήμου Τριφυλίας

Διεύθυνση κατοικίας: Μύλοι Κυπαρισσίας, Τ.Κ. 24500. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946465279

Κυπαρισσία, 26-07-2018

 

Προς: Το δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας ΚΑΙ τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ.).

(με την παράκληση άμεσης κοινοποίησης της αίτησης στους επικεφαλής των παρατάξεων-συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου, όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας καθώς και όλα τα μέλη της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ.)

 

Δημόσια Ανοιχτή Πρόταση στο δήμαρχο Τριφυλίας, το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και την Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ.

Η Ελλάδα μας βιώνει εθνική τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική. Δεκάδες συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων και ένας Τριφύλιος συμπατριώτης μας από τις Ράχες, έχασαν τη ζωή τους. Δεκάδες συνάνθρωποί μας ακόμη και σήμερα αγνοούνται. Εκατοντάδες είναι τα μέλη των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους άδικα και επίσης εκατοντάδες είναι τα μέλη των οικογενειών που αγωνιούν για τη ζωή των δικών τους ανθρώπων. Μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία τα λόγια είναι λίγα και φτωχά. Ίσως και να περισσεύουν. Εκφράζω τα ειλικρινή μου θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων της πύρινης λαίλαπας και τους οικείους του συνδημότη και συμπατριώτη μας από τις Ράχες, Βασίλειου Κατσαργύρη. Εύχομαι την εξ’ Ύψους παρηγορία στους ανθρώπους που θρηνούν τον πατέρα, τη μάνα, το γιο, την κόρη, τον αδερφό, την αδερφή, τον παππού, τη γιαγιά, τον ανιψιό, την ανιψιά, τον εγγονό, την εγγονή, το σύντροφο, τη σύντροφο, το φίλο, τη φίλη, το συγγενή, τη συγγενή. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους των αγνοουμένων. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τα ζώα τους.

Η Ελλάδα, η Αττική και η Τριφυλία θρηνούμε αθώα θύματα. Αγωνιούμε για την τύχη των αγνοουμένων. Ο πόνος είναι μεγάλος. Η θλίψη βουβή, για την ώρα. Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με πράξεις. Και όχι με «ευχολόγια» και «διακηρύξεις» κενές περιεχομένου ή επικοινωνιακά τερτίπια.

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου και, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, άνοιξε τραπεζικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς. Το ποσό θα αποδοθεί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Ο Λογαριασμός Αλληλεγγύης έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. «ΚΕΔΕ- ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Με επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, καλεί όλους τους συναδέλφους του δημάρχους να συμβάλουν στη δημοσιοποίηση του Λογαριασμού Αλληλεγγύης για τη  γρήγορη, αποτελεσματική και διαφανή στήριξη των συμπατριωτών μας κι επιπλέον τους  ζητά, εφόσον ο δήμος τους αποφασίσει να συνδράμει οικονομικά απευθείας τους πληγέντες δήμους, να ενημερώσουν  και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να προσμετρηθεί στην όλη προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για τη στήριξή τους.

Κατόπιν και των ανωτέρω, με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και δημότη Τριφυλίας απευθύνω Δημόσια και Ανοικτή Πρόταση στο δήμαρχο Τριφυλίας και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, σε όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας, καθώς και στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ. να μη διεξαχθούν ΟΛΕΣ οι πολιτιστικές ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις και πανηγύρια του φετινού καλοκαιριού στην Τριφυλίας που διοργάνωνε ή συνδιοργάνωνε ή υποστήριζε και συμμετείχε παντοιοτρόπως οικονομικά ο δήμος Τριφυλίας και η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ. Από αυτές προτείνω να εξαιρεθεί ΜΟΝΟ το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που είναι το κορυφαίο πολιτιστικό και πολυπολιτισμικό γεγονός του δήμου Τριφυλίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου και διεξάγεται σε όλες τις πόλεις του δήμου, επειδή ήδη έχουν γίνει έξοδα συμμετοχής από συγκροτήματα ξένων χωρών που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Σε όλη τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ και σε όλες τις παραστάσεις οι σημαίες χωρών και συλλόγων να είναι μεσίστιες και πριν την έναρξή τους να τελείται ενός λεπτού σιγή.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που θα επρόκειτο να διαθέσει ο δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση για πολιτιστικές ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι, προτείνω να κατατεθεί στο λογαριασμό αλληλεγγύης που άνοιξε η ΚΕΔΕ για ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Σημείωση: Ο κάθε τοπικός σύλλογος και φορέας ας κρίνει τι θα πράξει και αυτονοήτως δε μου επιτρέπεται να προτείνω για την κάθε επιλογή συλλογικών φορέων στους οποίους δε μετέχω ως ενεργό μέλος. Η Δημόσια και Ανοικτή Πρότασή μου, που αιτούμαι προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς του Επιχείρησης, αφορά ΜΟΝΟΝ το δήμο Τριφυλίας – ως τοπική Αρχή – στον οποίο είμαι δημότης και το τι θα πράξει το ίδιος ο δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση.

 

Ο ΑΙΤΩΝ

Ηλίας Σωτ. Γιαννόπουλος

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. να μη γινουν εκδιλοσης. τα λεφτα να βοειθισουμε τους ανθροπους που καικαν τα σπιτια τους. αφου ολα τα μαγαζα το καλοκερι φερνουν τραγουδιστες, ο δημος να κανη εργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button