Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευση

Διάκριση του “Γεωργακοπούλειου” Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης

Η δεύτερη συμμετοχή του “Γεωργακοπούλειου” Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” έφερε μια σημαντική διάκριση. Συγκεκριμένα, σε σύμπραξη με το Δημοτικό Σχολείο Ορούντας Λευκωσίας απέσπασε 1ο βραβείο στην κατηγορία project με τη δημιουργία “Παίζοντας γνωρίζουμε τους τόπους μας”.
Πρόκειται για τη δημιουργία δύο επιτραπέζιων παιχνιδιών που το ένα αποτελεί συνέχεια του άλλου, χρησιμοποιούν ως πίστες τα κάστρα της Μεθώνης και της Κερύνειας και βασίζονται στα προγράμματα Τοπικής Ιστορίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία.

Επίσης τα δύο σχολεία επελέγησαν να παρουσιάσουν και το διδακτικό τους σενάριο που προέκυψε από το διαγωνισμό με τίτλο “Χτίζουμε γέφυρες… ενώνουμε τα κάστρα μας” στο αντίστοιχο συνέδριο του διαγωνισμού.
Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία στις 19 και 20 Απριλίου αντίστοιχα. Αντιπροσωπεία από το διευθυντή του σχολείου Διονύση Ψαλλίδα, τη δασκάλα Θωμαή Κράνα, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης και γονείς των μαθητών θα μεταβούν το διάστημα 17-21 Απριλίου στην Κύπρο, γαι να παραλάβουν τα βραβεία τους και να παρουσιάσουν το διδακτικό τους σενάριο. Η παρουσίαση στο μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει από τους μαθητές των δύο σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button