Τεχνολογία

Διέρρευσαν από το Instagram προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

Για το σκάνδαλο φαίνεται υπεύθυνη μία εταιρεία από την Ινδία

Ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 49 εκατομμυρίων χρηστών από το Instagram, αποκάλυψε η ιστοσελίδα τεχνολογίας techcrunch.com.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σχετικές διαρροές που έχει συμβεί στα social media ενώ ως υπεύθυνη για αυτό, φαίνεται να είναι μια εταιρεία marketing από την Ινδία, με όνομα Chtrbox, ενώ η διαρροή έγινε μέσω μιας βάσης δεδομένων Amazon Web Services.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, κάθε στιγμή που περνά αυξάνεται ο αριθμός των στοιχείων που διαρρέουν ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν λογαριασμοί influencers, celebrities και εταιρειών.

Τα δεδομένα αφορούν φωτογραφίες από προφίλ των χρηστών, αριθμούς ακολούθων, τοποθεσίες (πόλη και χώρα) και στοιχεία επικοινωνίας, (email, αριθμοί τηλεφώνων).

Η ινδική εταιρεία πληρώνει πολλούς influencers για να διαφημίζουν προϊόντα στους λογαριασμούς τους, ενώ τα χρήματα που δίνει στον καθέναν από αυτούς εξαρτώνται από τους followers, το engagement, τα likes και τα shares των προφίλ τους.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει και η πλατφόρμα του Instagram, ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση, για να διαπιστωθεί από ποιες πηγές αποκτήθηκαν αυτές οι απόρρητες πληροφορίες, ενώ έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Chtrbox.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button