Τοπικά Νέα

Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας

Ο καθορισμός όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας «Ενεργειακή αναβάθμιση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 954.107 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας.

Ειδικότερα, με το παραπάνω έργο ο Δήμος Τριφυλίας επιδιώκει να περιορίσει την ενεργειακή κατανάλωση του κολυμβητηρίου στο Ροντάκι, η οποία μεγεθύνεται από τη θέρμανση του νερού της πισίνας, τον φωτισμό και την κατανάλωση του ζεστού νερού χρήσης. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στην μελέτη είναι: Η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος 108 kw για τη θέρμανση της κολυμβητικής δεξαμενής. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 20 kw με το σύστημα του net- metering για τις ανάγκες του κτηρίου των αποδυτηρίων (θέρμανση και ζεστό νερό). Η αντικατάσταση του φωτισμού με led. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 10 τ.μ. και 2 λεβήτων 1.000 λίτρων για τις ανάγκες του κτηρίου. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 20 τ.μ. και 2 λεβήτων 2.000 λίτρων για τις ανάγκες τις πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 403 kw για τις ανάγκες της πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 33 kw για τις ανάγκες του κτηρίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με Κωδικό ΟΠΣ 5030017. Ο φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με κωδικό Σ.Α. 2751 και ο ενάριθμος της Πράξης είναι2019ΣΕ27510067.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 17/09/2020 και η αποσφράγιση θα γίνει την 21η/09/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., ενώ η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 150 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

4 thoughts on “Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας”

  1. Έργο εμβληματικό για την Κυπαρισσία ,το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.Με το καλό να τελειώσει ,το χρειαζόμαστε.

    1. Μηπως μεινει γραμμουλες; Υπαρχει και αυτο το ενδεχομενο; Φυσικα εργο της προηγουμενης αρχης. Γι αυτο ερχεται με καθυστερησηση ενος ετους;

  2. Μακάρι να τελειώσει επιτέλους..Τρια χρονια γινεται τωρα…Ελπιζουμε η νεα δημοτικη αρχη να το υλοποιησει και να μην το παρατησει οπως τα αλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.