Τοπικά Νέα

Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας

Ο καθορισμός όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας «Ενεργειακή αναβάθμιση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 954.107 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας.

Ειδικότερα, με το παραπάνω έργο ο Δήμος Τριφυλίας επιδιώκει να περιορίσει την ενεργειακή κατανάλωση του κολυμβητηρίου στο Ροντάκι, η οποία μεγεθύνεται από τη θέρμανση του νερού της πισίνας, τον φωτισμό και την κατανάλωση του ζεστού νερού χρήσης. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στην μελέτη είναι: Η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος 108 kw για τη θέρμανση της κολυμβητικής δεξαμενής. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 20 kw με το σύστημα του net- metering για τις ανάγκες του κτηρίου των αποδυτηρίων (θέρμανση και ζεστό νερό). Η αντικατάσταση του φωτισμού με led. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 10 τ.μ. και 2 λεβήτων 1.000 λίτρων για τις ανάγκες του κτηρίου. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 20 τ.μ. και 2 λεβήτων 2.000 λίτρων για τις ανάγκες τις πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 403 kw για τις ανάγκες της πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 33 kw για τις ανάγκες του κτηρίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με Κωδικό ΟΠΣ 5030017. Ο φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με κωδικό Σ.Α. 2751 και ο ενάριθμος της Πράξης είναι2019ΣΕ27510067.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 17/09/2020 και η αποσφράγιση θα γίνει την 21η/09/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., ενώ η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 150 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Έργο εμβληματικό για την Κυπαρισσία ,το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.Με το καλό να τελειώσει ,το χρειαζόμαστε.

    1. Μηπως μεινει γραμμουλες; Υπαρχει και αυτο το ενδεχομενο; Φυσικα εργο της προηγουμενης αρχης. Γι αυτο ερχεται με καθυστερησηση ενος ετους;

  2. Μακάρι να τελειώσει επιτέλους..Τρια χρονια γινεται τωρα…Ελπιζουμε η νεα δημοτικη αρχη να το υλοποιησει και να μην το παρατησει οπως τα αλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button