Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας

Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας στα πλαίσια του Επιστημονικού του Προγράμματος σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου, την Διεύθυνση Π/θμιας  και Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

 

«Ενδυναμώνοντας τη σχολική κοινότητα σε καιρούς πανδημίας.

Από την ευαλωτότητα που προκαλεί η κρίση στην ανάπτυξη

της ψυχικής μας ανθεκτικότητας»

 

Στόχος Σεμιναρίου:

Αναγνωρίζοντας τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας σε επαγγελματικό, οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19, στόχος του σεμιναρίου είναι να επισημάνει τρόπους με τους οποίους, ως γονείς ή εκπαιδευτικοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας να ενδυναμωθούν, βρίσκοντας στην κάθε κρίση ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη.

(Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες)

 

 

 

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου:

Η Δρ. Φανή Κουδιγκέλη είναι Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.). Είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην «Σχολική Ψυχολογία». Επίσης, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Ε. Χατζίκου (1988) και έχει ασχοληθεί ως Εμψυχώτρια (απόφοιτος του τριετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ. Κουρετζή).

 

Το σεμινάριο απευθύνεται:

σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

 

Ημερομηνία Σεμιναρίου:

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ώρα διεξαγωγής :18:00μμ

Μέσω της πλατφόρμας WEBEX

*(Την Δευτέρα 19 Απριλίου θα σας αποσταλεί  στο email που έχετε δηλώσει ο σχετικός σύνδεσμος)

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  έως την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εδώ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής στο σεμινάριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button