Δήμος Πύλου - Νέστορος

Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το βιολογικό καθαρισμό Κορωνης

Για τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα της Κορώνης, με πρώτο και σημαντικότερο την ανυπαρξία του βιολογικού καθαρισμού, διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες εστίασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, την Κυριακή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας της τοπικής γαστρονομίας που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Κορώνη είναι η μόνη παραλιακή πόλη του Δήμου Πύλου – Νέστορος που δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό”, επεσήμαναν οι επαγγελματίες κι έκαναν λόγο για δυσοσμία στην παραλιακή ζώνη και για “ένα μείγμα εκρηκτικό για το περιβάλλον και αποκρουστικό για τους πελάτες κι επισκέπτες, οι οποίοι αποφεύγουν την περιοχή”.

Οι επαγγελματίες ύψωσαν φωνή αγανάκτησης, απόγνωσης και διαμαρτυρίας για την επιβίωση και το μέλλον των επιχειρήσεών τους και ζήτησαν τη βοήθεια και τη συμβολή δημοτικών, περιφερειακών και κρατικών φορέων για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την κατασκευή των απολύτως αναγκαίων έργων υποδομής της Κορώνης.

Την έγγραφη διαμαρτυρία που υπέγραφαν 42 επαγγελματίες, επέδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, ο νομικός τους σύμβουλος Γιώργος Διαμαντάκης.

Στην έγγραφη διαμαρτυρία τους οι 42 επαγγελματίες της Κορώνης σημείωναν:

“Καταρχάς, η απόφασή μας αυτή να αντιδράσουμε με τον τρόπο αυτό, δεν αποσκοπεί στη δυσφήμιση ή στην υποτίμηση της εκδήλωσης της γευσιγνωσίας της τοπικής γαστρονομίας και των φορέων που τη διοργανώνουν και σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποια πολιτική έννοια ή σκοπιμότητα. Απλά είναι μια πρωτοβουλία που αποβλέπει αποκλειστικά στη δημοσιοποίηση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως καταστηματάρχες εστίασης του παραλιακού μετώπου του λιμένα Κορώνης και στην αφύπνιση των αρμοδίων δημοτικών, περιφερειακών και κρατικών φορέων και μια μορφή άσκησης πίεσης για την επίλυσή τους.

Η ανυπαρξία βιολογικού καθαρισμού των οικιακών λυμάτων τα οποία διαμέσου των υπονόμων της πόλης αποβάλλονται στη λιμενολεκάνη, ιδίως τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού, δημιουργούν ένεκα της δυσοσμίας που εκπέμπουν και λόγω της ζέστης, ένα μείγμα εκρηκτικό για το περιβάλλον και αποκρουστικό για τους πελάτες κι επισκέπτες, οι οποίοι αποφεύγουν την περιοχή. Εχουν περάσει πολλές 10ετίες και ακόμη η επίλυση της διαχείρισης των λυμάτων στην περιοχή μας παραμένει όνειρο και βρίσκεται στις μελέτες παρά τις ανακοινώσεις και υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Σημειωτέον ότι η Κορώνη είναι η μόνη παραλιακή πόλη του Δήμου Πύλου – Νέστορος που δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό. Επίσης, βασικό για την κανονική λειτουργία της πόλης είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο κατά το θέρος είναι μη διαχειρίσιμο και καθιστά το κέντρο της πόλης και της παραλίας αδιάβατο, ενώ συνάμα η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης αποτελούν παράγοντα απωθητικό για τους επισκέπτες. Οι προσχώσεις που έχουν συντελεστεί στη λιμενολεκάνη του λιμένος Κορώνης για πολλά χρόνια τώρα, καθιστούν αδύνατο τον ελλιμενισμό ακόμη και μικρών πλοίων αναψυχής στην προβλήτα κατά μήκος της οποίας βρίσκονται τα καταστήματά μας.

Τα παραπάνω χρονίζοντα κύρια προβλήματα και άλλα έχουν μειώσει δραστικά την πελατεία των καταστημάτων μας, τα οποία υπόψη λειτουργούν κυρίως κατά τους θερινούς μήνες και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τον κορονοϊό και την ακρίβεια, θα οδηγηθούν τελικά σε οριστικό κλείσιμο.

Αγαπητοί-ες που συμμετέχετε στην εκδήλωση, εκπρόσωποι δημοτικών, περιφερειακών, κρατικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης υψώνουμε φωνή αγανάκτησης, απόγνωσης και διαμαρτυρίας για την επιβίωση και το μέλλον των επιχειρήσεών μας και ζητούμε τη βοήθεια και τη συμβολή σας με κάθε τρόπο προς επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας και την κατασκευή των απολύτως αναγκαίων έργων υποδομής της Κορώνης, αλλιώς σύντομα οδηγούμαστε σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button