ΕκπαίδευσηΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

“Διασφάλιση πλήρους και ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση”

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας

Αναλυτικά:

Αγαπητοί γονείς, αρχικά να σας ευχηθούμε καλή δύναμη με υγεία για τις οικογένειές σας.

Από σήμερα  μπαίνει στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη από την περασμένη σχολική χρονιά, όταν έκλεισαν τα σχολεία κατά το πρώτο lockdown, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε πολλές φορές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ιδίως στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αυρηλιώνη Χαράλαμπο, προκειμένου να καταγραφούν οι υπάρχουσες ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών. Το ίδιο πράξαμε και φέτος πριν ακόμα αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Δυστυχώς, ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν αξιοποιήθηκε και είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, με αρκετούς απ’ τους μαθητές να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή σε πολλές περιπτώσεις να γίνεται από κινητά τηλέφωνα, με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό.

Παρότι η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι έχουν μοιραστεί από τον περασμένο Μάρτη, υπολογιστές και tablet, στην πράξη διαπιστώνουμε το αντίθετο.

Απαιτούμε Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμοι να καλύψουν άμεσα όλες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα. Τα σχολεία έκλεισαν, γιατί δεν ελήφθησαν τα μέτρα που ζητούσαν εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί και γονείς  (αραίωση σχολικών τάξεων, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας κ.α). Ας κάνει το κράτος τουλάχιστον αυτό, που είναι και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα:

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Ο Σύλλογος θα είναι κοντά σε κάθε οικογένεια που θα χρειαστεί τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας για να απαιτήσουμε για το κάθε παιδί, αυτό που θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο από την πολιτεία και σε περίπτωση που κάποια οικογένεια δεν έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για οποιονδήποτε λόγο, να επικοινωνήσει μαζί μας. Είναι αυτονόητο δε, ότι όλους εσάς τους γονείς, σας θέλουμε στο πλευρό μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας, δηλαδή μια σύγχρονη – ισότιμη και δωρεάν εκπαίδευση.

 

Κυπαρισσία, 18 Νοεμβρίου 2020

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. O Δήμος έπρεπε να έχει ενισχύση την σχολική επιτροπή, από τα χρήματα που δόθηκαν ως έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και να έχει φροντίσει ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση
    κ.Αυρηλιώνη αυτά είναι θέματα προτεραιότητας για την σχολική επιτροπή και τον Δήμο

  2. Ο Δήμος Τριφυλίας και αυτοί που είναι σε θέση ευθύνης δυστυχώς είναι μακριά από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
    Οι πολιτικές επιλογές των πολιτών έχουν μεγάλη σημασία κάθε φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button