Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Σαλαμίνα: Διώξεις μετά από δέκα χρόνια – Σκότωσαν το ζευγάρι και επέστρεψαν για να δουλέψουν στο μπαρ

Διώξεις εναντίον τριών ατόμων άσκησε η τακτική ανακρίτρια Πειραιά για το διπλό έγκλημα στη Σαλαμίνα δέκα χρόνια μετά. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρεται να είναι ζευγάρι και όλοι τους δούλευαν στο ίδιο μπαρ όπου εργαζόταν περιστασιακά ο 27χρονος Γιώργος Μπάκας, ο οποίος και βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στην παραλία Φανερωμένη της Σαλαμίνας, ενώ το πτώμα της συντρόφου του, της 22χρονης Νατάσσας Απέργη, μητέρας ενός δίχρονου κοριτσιού, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία άτομα αρνούνται τις κατηγορίες και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν στην ΣΤ’ ανακρίτρια του Πειραιά την επόμενη εβδομάδα.

Στο «Φως στο Τούνελ» είχε μιλήσει ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος υπήρξε φίλος του δολοφονημένου υπαξιωματικού τους Πολεμικού Ναυτικού, που αποκάλυψε ότι ο Γιώργος δεχόταν απειλές. Ένα βράδυ πριν τη δολοφονία του, του είχε εκμυστηρευτεί ότι κάποιοι τον απειλούν και ζητούν συνάντηση μαζί του. Του είπε ακόμα ότι ίσως χρειαζόταν τη βοήθεια του. Όση ώρα ήταν μαζί, ο φίλος τον ρώτησε αρκετές φορές ποιος τον απειλούσε, αλλά ο Γιώργος αρνήθηκε να του απαντήσει. Θα του το αποκάλυπτε την επόμενη φορά που θα τον έβλεπε, αλλά δεν πρόλαβε. Ο φίλος του τον συμβούλεψε να αποφύγει να πάει σε κάποιο απόμερο μέρος και ο Γιώργος συμφώνησε.

Τους σκότωσαν και γύρισαν στο μπαρ

Η Νατάσα πριν δολοφονηθεί, είχε συνάψει σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες από το anikolouli.gr. Η νεαρή μητέρα προχώρησε σε επανασύνδεση με τον Γιώργο Μπάκα, γεγονός που εξόργισε όπως λέγεται, τον πρώην φίλο της που απειλούσε και τον υπαξιωματικό του ΠΝ.

Εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιουλίου του 2011, οι δύο εκ των κατηγορουμένων φέρεται να ακολούθησαν το ζευγάρι. Στην παραλία της Φανερωμένης, ο Γιώργος πυροβολήθηκε και η Νατάσσα στην προσπάθειά της να διαφύγει, δέχτηκε κι αυτή δολοφονική επίθεση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί το σώμα της. Στην πορεία επέστρεψαν στο μπαρ που εργάζονταν σαν να μην συνέβη τίποτα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο την όλη επίθεση φέρεται να συγκάλυψε η σύζυγος του ενός κατηγορούμενου.

Τα άτομα που εμπλέκονται, αρνούνται την κατηγορία. Πήραν προθεσμία να απολογηθούν στην ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά την επόμενη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο “Τούνελ” τόνισε τα εξής: “Οι εντολείς μου αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις σοβαρότατες αποδιδόμενες κατηγορίες εις βάρος τους! Η τελική δικαστική κρίση θα είναι η αθώωσή τους”.

Διπλό φονικό στη Σαλαμίνα: Το χρονικό της υπόθεσης

Το διπλό φονικό είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2011 στη Σαλαμίνα, δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του μοναστηριού της Παναγίας της Φανερωμένης. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας 27 ετών εντοπίστηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, ενώ άφαντη παρέμενε η φίλη του που τον συνόδευε, η Νατάσα Απέργη 22 ετών.

Η Mercedes του θύματος ήταν στον παραθαλάσσιο χωματόδρομο που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης, πολύ κοντά στο λιμανάκι απ’ όπου τα φέρι- μπόουτ μεταφέρουν κόσμο και αυτοκίνητα από και προς το Μεγάλο Πεύκο. Το τζάμι πίσω από τον οδηγό ήταν λίγο ανοιχτό, ενώ του οδηγού κατεβασμένο. Το θύμα βρέθηκε στο πίσω κάθισμα γερμένο προς τη δεξιά πλευρά. Το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα και γυρισμένο στην αναμονή. Το τζάμι στην πλευρά του συνοδηγού εντοπίστηκε σπασμένο, από πυροβολισμό κυνηγετικής καραμπίνας. Τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση προς το δάσος, εντοπίστηκε μια μεγάλη κηλίδα με το αίμα της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button